![]() |
Rozwiązany "Zasypia" instalacja programów (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany "Zasypia" instalacja programów (rozwiązany) (/zasypia-instalacja-programow-rozwiazany-14753-t) |
"Zasypia" instalacja programów (rozwiązany) - kroberto - 17.03.2011 11:59 Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Problem mój polega na tym, że instalatory większych aplikacji - typu np. OpenOffice "zamierają" w trakcie instalacji programu. Nie można dokończyć instalacji. Dzieje się tak przy próbie zainstalowania OO.org, ostatnio chciałem żonie zainstalować Subiekta - i ten sam problem. Pomyślałem więc, że może po zainstalowaniu SP1 się poprawi - niestety instalacja tegoż również "zasnęła" i przestała odpowiadać - jedyna możliwość to "zabicie" procesu. Poradźcie, o co może chodzić? Pozdrawiam. RE: "Zasypia" instalacja programów. - War_3_ - 17.03.2011 12:12 To wygląda na problem z windows installer. Albo masz za duże obciążenie procesora i/lub pamięci w trakcie instalacji (wtedy zamykasz niepotrzebne programy, ew. czyścisz wnętrze komputera sprężonym powietrzem), albo nieoryginalnego Windowsa. RE: "Zasypia" instalacja programów. - kroberto - 17.03.2011 12:43 Windows jest oryginalny, wieczorem popatrzę jak wygląda obciążenie procka i/lub pamięci, tyle, że nie mam tam za dużo poinstalowane, sprzęt jest kupiony w zeszłym roku, i nie był za często używany (w kazdym razie przeze mnie). RE: "Zasypia" instalacja programów. - kroberto - 21.03.2011 07:59 Dziękuję za pomoc. Pomogło zwiększenie pliku wymiany. |