reinstalacja z partycji recovery - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: reinstalacja z partycji recovery (/reinstalacja-z-partycji-recovery-14558-t) |
reinstalacja z partycji recovery - dudek564 - 08.03.2011 23:58 Witam . Gdy dostałem laptopa Dell Inspirion n5010 śmigał bosko (moment się odpalał) od jakiegoś to jeden wielki walec . Defragmentacje , czyszczenie rejestru nie pomogło . Od producenta nie dostałem żadnej płyty Czy z partycji recovery zrobię format C i zainstaluje Windows 7? Po kupnie sam zrobiłem partycje czy dysk wróci do pierwotnego stanu tzn. nie będzie partycji i zostaną skasowane dane z drugiej partycji ? RE: reinstalacja z partycji recovery - Portator - 09.03.2011 06:46 Witaj. Po uruchomieniu partycji recovery, możesz wybrać czy przywraca tylko na C, czy też chcesz przywrócić cały dysk. Po odzyskaniu systemu i usunięciu śmieci od producenta, oraz ustawieniu systemu, radzę zrobić płyty recovery narzędziem Dell lub chociaż obraz systemy. RE: reinstalacja z partycji recovery - dudek564 - 09.03.2011 11:50 zrobiłem na samym początku za pomocą Software Dell recover disk na 2 DVD . Po nagraniu tych płyt podzieliłem dysk ( 2 partycje ) Jedna systemowa druga z filami , grami itp. I tu nasówa się ważne pytanie . Czy po użyciu tych płyt skasuje mi tą drugą partycje która była zroiona po nagraniu tych płyt? RE: reinstalacja z partycji recovery - Portator - 09.03.2011 13:17 Nie masz instrukcji do laptopa? - poczytaj: http://dellmania.pl/dell-windows/dell-i-partycja-recovery-t297.html Uruchom partycję recovery, klawiszem F8 i z menu wybierz opcję, na którą partycję chcesz przywrócić RE: reinstalacja z partycji recovery - dudek564 - 09.03.2011 13:42 Czy po użyciu recovery skasuje mi tą drugą partycje która była zrobiona ? RE: reinstalacja z partycji recovery - Portator - 09.03.2011 15:22 Po raz trzeci piszę, że to Ty zdecydujesz, wybierając z menu. Jezeli wybierzesz C to tylko ona zostanie użyta. Jezeli wybierzesz cały dysk, to Twoja zostanie skasowana. RE: reinstalacja z partycji recovery - dudek564 - 09.03.2011 16:12 zrobiłem z instrukcją wszystko zakończone pomyślnie , po restarcie system startuje z narzędziem Dell Diagnostic ... RE: reinstalacja z partycji recovery - Portator - 09.03.2011 16:25 Czyli temat do zamknięcia. RE: reinstalacja z partycji recovery - dudek564 - 09.03.2011 16:29 Windows 7 nie może wstać .... Odpala sie logo Dell i pojawia sie Dell Diagnostic Włączyłem za pomocą Active Live CD laptopa i zobaczyłem że tam gdzie jest OS (windows) nazwa dysku to F: na C: jest jakiś recover jak zrobić botowalnego pendrive z testdisc? RE: reinstalacja z partycji recovery - Portator - 09.03.2011 17:25 A może Ty robiąc własną partycje usunąłeś partycę recovery? Uruchom przywracanie systemu z płyt. Najpierw przestaw uruchamianie na CD/DVD. Też powinno pojawić się menu wyboru partycji. Czy wykonywałes kopię zapasową lub obraz systemu aby można było użyć punktów przywracania? ( nie chodzi mi o te nagrane jako recovery ). |