Windows 7 nie widzi internetu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Windows 7 nie widzi internetu (/windows-7-nie-widzi-internetu-14557-t) |
Windows 7 nie widzi internetu - red9 - 08.03.2011 23:51 Hej Wiem, że już było, bo przeglądnąłem całe forum. Ale opiszę mój problem, bo wg Waszych rad nie udało mi się tego zrobić. Kupiłem laptopa dell z Windows 7 i nie łączyło się na początku z moim routerem. Inne połączenia na osiedlu były ok i internet przez nie chodził tylko jak już udało się połączyć z moim routerem to była informacja, że nie ma internetu. Teraz już nie mam internetu na żadnym z routerów przez wifi. Po podłaczeniu przez kabel normalnie wszystko chodzi, tylko nie działa wifi. Próbowałem wpisać w regedit te 2 linijki sock itp. jak to było napisane na forum, później też dodawałem te wartości w rejestrze. Jedyne co ruszyło to po ustawieniu na sztywno ip, bramy i maski. Wtedy nagle zauważyłem skok w odebranych i wysłanych pakietach, no ale internetu dalej nie ma. Proszę o porady, jeżeli potrzebujecie do odnalezienia co jest przyczyną jakichś screenów to piszcie. Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo obecnie laptop nie przydaje mi się w ogóle bez tego internetu wifi. Na dodatek obecnie korzystam ze starego z win Vista i wszystko działa. EDIT: Teraz łączy mi z wszystkimi tylko nie z moim po usunięciu "sztywnych ustawień" IPv4 na automatyczne. Sztywne ustawienia zostały skopiowane z tego laptopa który działa + zmieniony nr IP o 1. RE: Windows 7 nie widzi internetu - dhapollo - 09.03.2011 17:28 Witam sądzę że niepotrzebnie dłubałeś w rejestrze. 1. Podaj wynik polecenia ipconfig /all z win. Vista 2. Podaj wynik polecenia ipconfig /all z win. Seven 3. Czy używasz oprogramowania antywirusowego i firewalla z poza Windowsa? 4. Wykonaj restart zapory w windows Seven To by było na początek |