![]() |
Win 7 długo się uruchamia proszę o sprawdzenie log'a - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +--- Wątek: Win 7 długo się uruchamia proszę o sprawdzenie log'a (/win-7-dlugo-sie-uruchamia-prosze-o-sprawdzenie-log-a-14513-t) |
Win 7 długo się uruchamia proszę o sprawdzenie log'a - dudek564 - 06.03.2011 18:07 Witam od jakiegoś czasu z dnia na dzień Win 7 zaczął dłużej się uruchamiać przeskanowałem komputer mks online i McAfee komputer czysty. Proszę o sprawdzenie log'a Log z OTL http://wklej.org/id/487856/ Log z HijackThis http://wklej.org/id/487858/ RE: Win 7 długo się uruchamia proszę o sprawdzenie log'a - Popiolek - 06.03.2011 21:18 Ściągnij program CCleaner i wyłącz aplikacje które włączają się przy starcie systemu lub w inny sposób to zrób Jeżeli masz czas to zrób reinstalację systemu. Ostatecznie wymień dysk na szybszy, bardziej wydajniejszy. Przeszukaj rejestr w celu wyszukaniu błędów i je napraw za pomocą CCleaner lub innego programu. I oczyść system ze zbędnych plików. Wyłącz programy typu GG, Skype, przy starcie windows'a. Jeśli nie to wyłącz antywirusa i wszystkie inne programy które włączają się wraz z systemem i zobacz jaki jest rezultat. Jeśli to nic nie da. bla..bla...bla... Cytat:Po zainstalowaniu Adobe Master Collection CS5Czy program jest legalny / oryginalny? ( Wątpię ,że legalny jeśli jesteś w stanie wydać jednorazowo od 5 do 12 tysięcy to widzę ,że się powodzi.) RE: Win 7 długo się uruchamia proszę o sprawdzenie log'a - dudek564 - 06.03.2011 21:43 Mam wyłączone to co nie potrzebne , nie widzę sensu wymiany skoro coś nagle jest nie tak . Po zainstalowaniu Adobe Master Collection CS5 spadła wydajność laptopa jednak ani jeden program z tej kolekcji nie startuje przy starcie systemu . Sprawdzałeś logi ? RE: Win 7 długo się uruchamia proszę o sprawdzenie log'a - dudek564 - 07.03.2011 21:13 Hmm czekam aż ktoś odpisze kto się zna na komputerach .... oryginalny :-) RE: Win 7 długo się uruchamia proszę o sprawdzenie log'a - stingear - 08.03.2011 19:08 Wrzuć screen z autostartu: START -> Uruchom -> msconfig -> Uruchamianie Może wydaje Ci się że masz wyłączone wszystko co zbędne, a mimo to nadal coś co wydaje się być ok może powodować owe problemy. RE: Win 7 długo się uruchamia proszę o sprawdzenie log'a - dhapollo - 09.03.2011 17:43 Witam. Gratuluje stopy życiowej ![]() Jeśli chcesz dokładnie poznać co i ile czasu zajmuje w czasie uruchamiania systemu pobaw się takim programem jak Soluto. Nie będę opisywał tego programu odsyłam do google.pl, ponieważ zapewne LEPIEJ SIĘ ZNASZ na komputerach niż ja czy koledzy powyżej. Zapewne już dawno zmieniłeś sobie żeby system startował ze wszystkich rdzeni i z maksymalna ilością pamięci operacyjnej, przeciez to oczywiste, prawda? Przydał by się opis sprzętu i czas uruchamiania żebyśmy mogli stwierdzić czy to jest długo, czy normalnie. Ale ja się nie znam na tym. RE: Win 7 długo się uruchamia proszę o sprawdzenie log'a - llena11 - 09.03.2011 21:07 1. Przeskanuj komputer programem "Malwarebytes' Anti-Malware" 2. Zdefragmentuj dyski twarde 3. Pobierz paczkę programów Microsoftu o nazwie : "SysinternalsSuite" W tym pakiecie masz taki o nazwie: "autoruns.exe" - uruchom go jako administrator i: W zakładce o nazwie " Logon" (tam jest to co uruchamia się z przy logowaniu do systemu) odfałkuj zaznaczenia przy nazwach związanych z adobe. Możesz też odfałkować inne według Ciebie zbędne programy. Zrestartuj komputer i sprawdź sobie. P.S. Ludzie, nie offtopujcie. |