Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Wi-Fi - połączenie z ograniczonym dostępem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Wi-Fi - połączenie z ograniczonym dostępem (/wi-fi-polaczenie-z-ograniczonym-dostepem-14349-t)

Wi-Fi - połączenie z ograniczonym dostępem - Rus7y - 28.02.2011 00:18

Witam wszystkich dzisiaj uaktualniłem viste do Win 7 Ultimate i mam taki problem na viście wi-fi połączało się normalnie dodam że router jest podłączony przez kabel do kompa a laptopem podłączam się przez wi-fi do routera po podłączeniu się do sieci wi-fi pisze "połączono z ograniczonym dostępem" mógł by mi ktoś pomóc ? robiłem już sposób z zaporą systemu i nie zadziałało laptop Acer 5735Z

RE: Problem z Wi-Fi - andrew-jar - 28.02.2011 10:17

Zobacz na ustawieniach statycznych karty bezprzewodowej.

Pozdrawiam

RE: Problem z Wi-Fi - Rus7y - 28.02.2011 11:04

Tutaj centrum sieci i udostępniania:

[Obrazek: beztytuugeh.th.png]

A tu ustawienia statyczne:

[Obrazek: alaal.th.png]

i

[Obrazek: t4rt43.th.png]

Proszę wszystkich o pomoc potrzebuję bardzo internetu a nie chce mi się płacić jakiemuś facetowi za naprawę komputera

RE: Problem z Wi-Fi - andrew-jar - 28.02.2011 11:22

Jak widać na obrazkach sieć bezprzewodowa jest OK, natomiast nie wiadomo czy sprawdziłeś na kompie pod który podłączyłeś router czy w nim udostępniłeś internet?
Jeżeli możesz zapodaj fotkę z ustawienia routera (zakładka WAN) oraz z kompa gdzie masz udostępniony internet (karta sieciowa).

Pozdrawiam

RE: Problem z Wi-Fi - Rus7y - 28.02.2011 11:36

Anderw nie wiem ale to chyba cud ! odinstalowałem ESETA bo zgłaszał mi że coś z nim nie tak i że trzeba jak najszybciej ponownie zainstalować ESETA (to chyba przez zaktualizowanie Visty do 7 coś musiał być nie tak podczas aktualizowania Visty do 7) odinstalowałem ESETA i net ruszył jak burza ! Zacieszacz temat do zamknięcia Cwaniak

RE: Problem z Wi-Fi - andrew-jar - 28.02.2011 11:39

Cieszę się i ja. Zobacz inne programy, być może i one potrzebują innych bibliotek pod siódemką.
Pozdrawiam