![]() |
Aplikacje od producentów - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Aplikacje od producentów (/aplikacje-od-producentow-14184-t) |
Aplikacje od producentów - Marys - 21.02.2011 21:44 Witam, ostatnio kumpela kupiła sobie lapka (toshiba) i poprosiła mnie o konfigurację. Producent powsadzał pełno jakichś swoich aplikacji, jak myślicie zostawić to czy usunąć? Opłaca się w ogóle to trzymać czy tylko zamula to komputer? RE: Aplikacje od producentów - stanax - 21.02.2011 22:54 Przeczytaj ten temat: Nowy komputer pełny śmieci / klik . RE: Aplikacje od producentów - bodziulla - 22.02.2011 00:21 Hej. Każdy a może prawie każdy kupujący lapka dostaje od producenta (w zmowie z innymi), aplikacje tzw trial, testowe. Praktycznie powinienieś zostawić to co musisz, reszta odinstalowana i fajnie będzie jak odinstalujesz za pomocą Revo Unistaller lub pochodnym programem ![]() Pzdr RE: Aplikacje od producentów - Marys - 22.02.2011 00:26 No tak, te triale wszystkie wyrzuciłem, ale są jakieś tam aplikacje toshiby (teraz nie mam lapka przed sobą więc wam nie powiem) i to tam wyświetla jakieś swoje komunikaty itd. no i zastanawiam się czy to zostawiać czy do kosza. Myślę, żeby zainstalować dobrego (może darmowego) antywirusa, skonfigurować wszystko porządnie i wypad z tymi softami od toshiby. Co wy o tym sądzicie? Dla siebie to wiem jak skonfigurować komputer, ale ta osoba się nie zna na komputerach i używa go tylko do słuchania muzy, Internetu i Skype' a oraz gg. Ewentualnie zostawić te programy, a wyłączyć ich automatyczne uruchamianie. RE: Aplikacje od producentów - Portator - 22.02.2011 07:05 Witaj. Skoro usunąłeś trial i demo, pozostaw programy, które utrzymują sprawność laptopa a nie wpływają na system ( np: monitorujące ). Zainstaluj antywirusa ( chociażby od MS ). Programem Toshiby zrób na płytach kopię Recovery. |