Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Ventrilo 2.1.4 Output Audio - problem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Ventrilo 2.1.4 Output Audio - problem (/ventrilo-2-1-4-output-audio-problem-1409-t)

Ventrilo 2.1.4 Output Audio - problem - Shunkan - 20.09.2009 18:52

Hej, mam następujący problem. Po szybkim i bezbłędnym skonfigurowaniu mikrofonu, wszyscy mnie słyszą i jest dobrze. Niestety jest problem bo ja nie słysze innych. Nie wiem czym jest to spowodowane. MOBO to Gigabyte EX58-UD3R a system Windows 7 x64. W ustawieniach programu grzebałem długo, uruchamiałem jako admin, w trybie zgodności i nic nie działa.

RE: Ventrilo 2.1.4 Output Audio Problem - drNK - 21.09.2009 11:19

Sprecyzuj 'nie słyszę innych' czy widzisz zielony mikrofonik u innych ale nie dochodzi strumień audio? jeśli tak to zobacz czy w głównym okienku nie masz zaznaczonej opcji 'Mute sounds'.
Zrób screena okienka Setup - dzięki Uśmiechnięty

RE: Ventrilo 2.1.4 Output Audio Problem - Shunkan - 21.09.2009 17:06

Dokładnie, nie ma głosu, jest głośniczek. Nie tak głupi, żeby nie wiedzieć zaznaczonego Mute Sounds. Oto moje setup. Dodam, że próbowałem wszystkich możliwych wariantów w Setupie.

RE: Ventrilo 2.1.4 Output Audio Problem - Shunkan - 22.09.2009 08:59

Chyba rozwiązałem problem. Wszystko lezy po stronie braku Direct Sound w Output Audio. Ściągnąłem Ventrilo 3.0.5 w którym direct sound w output jest i od razu wszystko słyszałem. Jest teraz problem, czy da się jakoś dodać go do 2.1.4

RE: Ventrilo 2.1.4 Output Audio Problem - ozi5000 - 09.05.2010 20:52

A jest jakiś sposób żeby na 2.1.4 ruszyło? Nie wiem czy mam to samo, ale mam tak, że po pewnym czasie vt jakby sie wiesza, czyli ludzie mnie słyszą, ale ja ich przestaje. Dopiero gdy zrobie w vt cokolwiek, np. klikne "Setup" albo cokolwiek innego, ventrilo odwiesza mi sie i naraz dochodzą wszystkie "nieprzepuszczone" wypowiedzi. Any solution?