predkosc komputer-laptop - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: predkosc komputer-laptop (/predkosc-komputer-laptop-14066-t) |
predkosc komputer-laptop - dixiluk - 18.02.2011 15:14 Witam, stworzyłem sobie sieć domową na zasadzie: internet ------>> switch --->>> router ---> komputer iz routera na laptop (przez wi-fi) i predkosc przesyłania danych z komputera na laptop wynosiokolo 600kb/s ;/ jeżeli laptop podepne do switcha kablowo to predkosc wynosi okolo 12 mb/s co zrobić aby predkosc bezprzewodowa była większa ? Router: Airlive 802,11g w laptopie karta: Broadcom 802,11n Sprawdzałem wszystko i problemem jest predkosć przesyłania danych router--> laptop są to inne typy jeden g a drugi n ;/ da sie coś srobic? RE: predkosc komputer-laptop - Nasa - 18.02.2011 15:19 Może masz jakieś ograniczenia, a router znajduje się w martwym punkcie gdzie jego siła wysyłania danych jest słaba. Ja mam router nad laptopem na tv i działa mi perfect RE: predkosc komputer-laptop - dixiluk - 18.02.2011 15:52 raczej miejsce jest dobre, tu bardziej problem konfiguracji albo niezgodnosci |