![]() |
Nieprawidłowy rozmiar plików - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Nieprawidłowy rozmiar plików (/nieprawidlowy-rozmiar-plikow-14036-t) |
Nieprawidłowy rozmiar plików - devlin44 - 17.02.2011 20:28 Witam, Mam nietypowy problem, Windows 7 źle pokazuje mi rozmiar większych plików np. plik dwmcore.dll (w SYSTEM32) zajmuje normalnie 1 596 KB. W szczegółach eksplorator pokazuje mi 1¶596 KB (zwracam uwagę na znak ¶), a we właściwościach rozmiar: 155 MB (bajtów: 1¶634¶304). I tak ze wszystkimi plikami większymi od 1 MB. Doszło do tego że pokazuje mi, iż dysk C: (normalnie 80 GB) ma pojemność 789 GB.... Poniżej screeny. ![]() ![]() Czy wie ktoś o co tu chodzi? Jakiś wirus? Coś z partycjami?? Komputer: Laptop Samsung R580 i5, nowy 2 miesiące, 2 partycje C (80 GB) i D (200 GB). PS. Jeśli to zły dział na taki temat to proszę przenieść do innego. RE: Nieprawidłowy rozmiar plików - bodziulla - 18.02.2011 16:19 Hej. Na razie przyjmijmy wersję z wirusem. Pobierz GData i daj znać czy coś pomogło ![]() Pzdr RE: Nieprawidłowy rozmiar plików - devlin44 - 21.02.2011 15:43 Witam ponownie, Skanery nie przyniosły żadnych rezultatów. Norton, McAfee, ESET oraz Malwarebytes nic nie znaleźli. GData nie skanowałem, ale jak potrzeba to zrobię to. Natomiast odkryłem inną przypadłość. W kalkulatorze (w Akcesoriach) nie ma kropki/przecinka rozdzielającego na części dziesiętne. Mogę kliknąć w ów przycisk i jakby działał, bo mogę wstukać inne cyfry po zerze, jednak nie wyświetla przecinka. Podobny efekt daje naciskanie przycisku z (.) (z i Numpadu i z głównej klawiatury) i z (,). Poniżej screen - nie ma kropki/przecinka na "przycisku" i na "wyświetlaczu", spróbujcie napisać podobną liczbę w kalkulatorze... ![]() Druga sprawa - w Excelu również pojawiają mi się znaczki ¶ gdy komórka jest w formie walutowej, a kwota wpisana w nią jest większa od 1000, natomiast przy niższych nie ma np. ",00 zł" tylko obcina przecinek albo dodaje zera - patrz obrazek. Co gorsza, nie mogę używać (.) z Numpada, działa na takiej zasadzie jak w Kalkulatorze, a jak wpiszę w komórkę walutową np. 1,23 (z przecinkiem z klawiatury głównej) to nie formatuje mi tej komórki na walutową, tylko zostawia tak samo.... ![]() Co do tej przypadłości, nie jestem pewien czy jest ona od nowości czy też pojawiła się później. Wydaje mi się, iż pojawiła się później ale nie dam sobie ręki uciąć. Proszę o pomoc, dajcie znać co to może być, jak macie jakieś pomysły. Pozdrawiam. |