Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Nie mogę zalogować się na konto Administratora - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Nie mogę zalogować się na konto Administratora (/nie-moge-zalogowac-sie-na-konto-administratora-14025-t)

Nie mogę zalogować się na konto Administratora - MrWilk3000 - 17.02.2011 13:33

Zapomniałem hasła na konto administratora.Próbowałem usunąć je Hirens Bootem,ale nie podziałało,ponieważ mam polskie znaki w nazwie użytkownikaZniesmaczony.Teraz siedzę na koncie brata z ograniczeniami.Mam Windows 7 Home Premium 64-bit.Jak usunąć hasło używając konta z ograniczeniami?

RE: Nie mogę zalogować się na konto admina - wupper - 17.02.2011 13:43

Jeżeli z konta brata nie możesz wejść w opcje innych kont to proponuje uruchomić komputer w trybie awaryjnym.wtedy będziesz miał dostęp do wszystkich kont bez żadnych zabezpieczeń.Będziesz mógł usunąć swoje stare hasło bez problemu...miałem podobną sytuacje.

RE: Nie mogę zalogować się na konto Administratora - ihatebuffering - 17.02.2011 13:44

Piszesz o koncie prawdziwego Administratora (odblokowanego poprzez wpisanie komendy w cmd), czy o koncie z uprawnieniami Administratora? Zawsze możesz wejść na konto prawdziwego Administratora i zmienić uprawnienia dla konta brata, lub stworzyć nowe konto i skopiować ustawienia ze starego.

RE: Nie mogę zalogować się na konto admina - MrWilk3000 - 17.02.2011 13:46

(17.02.2011 13:43)wupper napisał(a):  Jeżeli z konta brata nie możesz wejść w opcje innych kont to proponuje uruchomić komputer w trybie awaryjnym.wtedy będziesz miał dostęp do wszystkich kont bez żadnych zabezpieczeń.Będziesz mógł usunąć swoje stare hasło bez problemu...miałem podobną sytuacje.

Próbowałem i tego.Nie działało.
(17.02.2011 13:44)ihatebuffering napisał(a):  Piszesz o koncie prawdziwego Administratora (odblokowanego poprzez wpisanie komendy w cmd), czy o koncie z uprawnieniami Administratora? Zawsze możesz wejść na konto prawdziwego Administratora i zmienić uprawnienia dla konta brata, lub stworzyć nowe konto i skopiować ustawienia ze starego.

O koncie z uprawnieniami.A prawdziwy admin się nie chce się włączyć.

RE: Nie mogę zalogować się na konto Administratora - krzysiek_78 - 26.03.2011 12:50

Witam wszystkich, ja mam podobny problem mam konto administratora wpisując komendę w cmd wyskakuje "wystąpił błąd systemu 5. Odmowa dostępu." potrzebuję usunąć kłódki z plików z pewnego programu a nie mogę tego zrobić, myślę, że będąc Administratorem pomoże mi to

RE: Nie mogę zalogować się na konto Administratora - dhapollo - 26.03.2011 16:42

Do usunięcia "kłódek" wystarczy konto z uprawnieniami admina.

1. Przejmujesz na własność plik lub folder zamykasz właściwości folderu klikając wszędzie OK
2. Teraz ponownie wchodzisz w właściwości folderu i zmieniasz uprawnienia np. wszystkim zezwalasz na wszystko, lub tylko zobie na wszystko a wszystkim innym odmawiasz wszystkiego.

RE: Nie mogę zalogować się na konto Administratora - Portator - 26.03.2011 17:32

Witam. Proponuję to:
http://www.tricks.com.pl/lamanie-zerowanie-hasla-Windows/

RE: Nie mogę zalogować się na konto Administratora - dhapollo - 26.03.2011 19:42

Fajny artykuł a czy pod Win 7 działa?

RE: Nie mogę zalogować się na konto Administratora - Portator - 26.03.2011 19:49

Sam nie sprawdzałem. W postach pod opisem ktoś twierdzi, że działa. Natomiast pod Wistą jest sprawdzony.

RE: Nie mogę zalogować się na konto Administratora - ihatebuffering - 26.03.2011 21:52

Coś mi świta, że na forum już ktoś odzyskiwał hasło sposobem właśnie z tego linka (ale linka nie podam Zadowolony).