Brak ekranu Bios przy uruchomieniu Alienware m15x - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Brak ekranu Bios przy uruchomieniu Alienware m15x (/brak-ekranu-bios-przy-uruchomieniu-alienware-m15x-14020-t) |
Brak ekranu Bios przy uruchomieniu Alienware m15x - tomsul - 17.02.2011 10:04 Witam, Mam nietypowy problem mój komputer po zamknięciu (nie hibernacji) nie pokazuje okna biosu ani ładowania systemu (czarny ekran) następnie włącza sie powitalny Windows 7 gdy resetuje wszystko jest ok czyli okno Bios i latające kwadraciki Windowsa. Przywrócenie ustawień windows i bios nic nie dają. Warto wspomnieć iż padł mi napęd DVD oddałem kompa do wyceny naprawy i problem zaczął się pojawiać Z góry dziękuję RE: Brak ekranu Bios przy uruchomieniu Alienware m15x - stanax - 17.02.2011 16:43 (17.02.2011 10:04)tomsul napisał(a): (...) mój komputer po zamknięciu (nie hibernacji) nie pokazuje okna biosu ani ładowania systemu (czarny ekran) następnie włącza sie powitalny Windows 7 Coś namieszałeś w powyższym zdaniu :-/ Przy zamykaniu systemu nigdy nie pokazuje się wejście do BIOS-u(F2/F12), tak samo przy starcie z hibernacji. 1. Wyłącz go normalnie (zamknij) ↓ 2. Odłącz od 230V i wyjmij baterie na ~30min. 3. Poskładaj do kupy i uruchom... (17.02.2011 10:04)tomsul napisał(a): Warto wspomnieć iż padł mi napęd DVD oddałem kompa do wyceny naprawy i problem zaczął się pojawiać W jakim serwisie był, Dell'owskim? Naprawili w końcu napęd, czy nie? W ogóle to zacząłbym od aktualizacji BIOS-u ↓ Musisz wejść przez IE i pierw pobrać Dell Driver Download Manager link RE: Brak ekranu Bios przy uruchomieniu Alienware m15x - tomsul - 24.02.2011 13:56 Mam nowe wieści jak odpalam przy podłączonym kablu to nie pokazuje BIOSU a jak wyciągam zasilanie pojawia się |