![]() |
Problem z kontem administratora. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z kontem administratora. (/problem-z-kontem-administratora-13987-t) |
Problem z kontem administratora. - mazaR - 16.02.2011 10:17 Witam. Problem polega na tym, że nie mogę uruchomić pewnego programu (( brak uprawnień )). Czytałem na tym forum o wpsaniu komendy user administrator /active=yes ok to już mam wpisane. Loguje się jako administrator i dalej nie mam uprawnień administratora. Może macie jakiś pomysł ? Tak na marginesie: pobrałem ten program wypakowałem go, ale nie mogłem z, nim nic zrobić nawet usunąć (( zostały usunięte jakieś dokumenty tekstowe sam instalator został)) poszedłem spać. Włączyłem komputer i było normalnie mogłem bez problemu go usunąć. Pobrałem go ponownie i znowu to samo po wyłączeniu i włączeniu kompa nic się nie zmieniło. RE: Problem z kontem administratora. - stanax - 16.02.2011 10:19 Jaki program? . RE: Problem z kontem administratora. - Portator - 16.02.2011 10:29 Witaj. Widocznie problem stanowi sam program. Podaj jaki i skąd pobierasz. Podaj jaki masz system i architekturę. Prawidłowe wywołanie komendy, do prawdziwego administratora: Konsolę uruchamiamy jako administrator, i wpisujemy net user Administrator/active:yes Aby mieć pełne uprawnienia do pliku: "Klikamy na plik PPM, Właściwości, zakładka Zabezpieczenia. Klikamy na Zaawansowane, zakładka Właściciel, klikamy Edytuj, w nowym oknie wybieramy swoją nazwę usera i klik na OK. W oknie zaawansowane też zatwierdzamy OK. W zakładce zabezpieczenia wybieramy Edytuj. Dla każdej z grup zaznaczamy fajkę Pełna kontrola. Klikamy OK i potem znów OK." |