Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Windows 7 po instalce nie startuje (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 po instalce nie startuje (rozwiązany) (/windows-7-po-instalce-nie-startuje-rozwiazany-13979-t)

Windows 7 po instalce nie startuje (rozwiązany) - muskular - 15.02.2011 23:42

Witam i błagam o pomoc...
Przystąpiłem do instalacji nowego W7 (wcześniej czyszcząc i formatując dysk 250 GB tylko pod W7) drugiego z danymi (1TB) nie podłączałem. Wszystko pięknie się instaluje do momentu 1szego restartu, po tym system stara się uruchomić przez kilka sekund i znów się restartuje, a następnie wyświetla się komunikat, czy uruchomić w sys. awaryjnym itd. Bez względu jaką opcję się wybierze po kilkusekundowej próbie uruchomienia znowu restartSmutny
Dane: W7 home premium 64bit, komp: płyta gigabyte GA-M56S-S3 (BIOS po uaktualnieniu), athlon II x4 630, radeon eah5450, ram 4GB

RE: Windows 7 po instalce nie startuje- pomocy - kamil123345 - 17.02.2011 16:35

A system masz orginalny czy pirat? Ja w laptopie miałem tak ze po jakimś miesiącu uzytkowania system pewnego dnia się nie uruchamiał tez się restartował, może warto zainstalować inną wersje systemu. U mnie pomogło.

RE: Windows 7 po instalce nie startuje- pomocy - muskular - 18.02.2011 15:30

W7 oryginalny. Przeszukałem cały internet i nie znalazłem rozwiązania. Oddałem do serwisu na instalacje. Okazało się, że jedna kość ramu była nadpalona, a druga wysyłała błędy i zamiiast 4GB (4x1GB), system widział poniżej 2GB, dlatego nie mógł ruszyć. Po wymianie ramu na nowy problem się rozwiązał...