Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Ikona sieci - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Ikona sieci (/ikona-sieci-13913-t)

Ikona sieci - Astick - 13.02.2011 18:19

Witam.
Od początku użytkowania komputera korzystałem z sieci Wi-Fi i miałem jako ikonę sieci ikonę siły sygnału, te kreseczki pionowe, niestety mój router uległ uszkodzeniu i musiałem przez miesiąc korzystać z modemu, po jego instalacji ikonkę tę zastąpiła takowa przypominająca ekran z kabelkiem po lewej stronie
Teraz gdy router po naprawie wrócił na swoje miejsce ikonka ( ta z ekranem i jakby kabelkiem) nie chce zniknąć, innymi słowy nie została zastąpiona przez tą z siłą sygnału a od 2 dni korzystam już z wi-fi :-/
Ja powrócić to tej pierwotnej ikonki pokazującej siłę sygnału ?

RE: Ikona sieci - stanax - 13.02.2011 18:44

[Obrazek: ijoG8e.jpg]

PPM po prawej stronie na pasku zadań i Właściwości↑ lub Dostosuj ikony powiadomień↓:

[Obrazek: ijokAi.jpg]

Poszukaj tej co wsiąkła, zmień w okienku na Pokaż ikony i powiadomienia, a tą z ekranem i kabelkiem odwrotnie - ukryj.

RE: Ikona sieci - Astick - 13.02.2011 19:03

Gdyby to było takie proste to nie zawracałbym szanownym użytkownikom głowy moim problemem Uśmiechnięty
Otóż tej ikony tam niema, i właśnie w tym problem.