![]() |
Złe skojarzenie plików- pomocy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Złe skojarzenie plików- pomocy (/zle-skojarzenie-plikow-pomocy-13907-t) |
Złe skojarzenie plików- pomocy - katszy - 13.02.2011 16:12 Czesc mam taki problem coś przestawiłam na kompie i wszystkie pliki otwieraja mi sie za pomocą Adobe Reader.Próbowałam to naprawić ![]() otwórz Zapisz Anuluj".(Tekst taki jak przy ściąganu czegokolwiek na dysk) . wszystkie pliki maja rozszerzenie lnk. Nie mam niestety zrobionej kopii zapasowej.Czy ktoś cos może poradzić? RE: Złe skojarzenie plików- pomocy - thermalfake - 13.02.2011 16:30 Poszukaj pod nazwą File Association Fixer. RE: Złe skojarzenie plików- pomocy - katszy - 13.02.2011 16:38 (13.02.2011 16:30)thermalfake napisał(a): Poszukaj pod nazwą File Association Fixer. gdzie poszukac w kompie nie mam nic takiego RE: Złe skojarzenie plików- pomocy - thermalfake - 13.02.2011 16:43 do pobrania ![]() RE: Złe skojarzenie plików- pomocy - katszy - 13.02.2011 16:44 już znalazłam w necie.jest zalecenie aby zrobić przed edycja rejestru punkt przywracania systemu. Mam ten program. Jaki powinno sie wybrac plik do naprawy? Nie znam sie na tym w ogóle . U mnie wszystkie pliki maja rozszerzenie lnk.( Jaki to typ pliku, nie wiem) ![]() Wsród tych opcji nie ma lnk RE: Złe skojarzenie plików- pomocy - Portator - 13.02.2011 18:54 Witaj. Jeżeli nadal sobie nie poradziłaś sobie z tym problemem, to zrób tak: -uruchomić regedit (wpisać regedit w pasku w Menu Start i uruchomi się) - odnależć klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.lnk Posprzątać go - W kluczu OpenWithList zostaje tylko (Domyślna) W kluczu OpenWithProgids zostają (Domyślna) i Inkfile Reszta wpisów to właśnie sprawcy problemu - usunąć. Inny, trzeci klucz - usunąć. Zamknąć regedit, zalogować się ponownie. RE: Złe skojarzenie plików- pomocy - katszy - 13.02.2011 23:39 Wczeniej kombinowałam z unHookExec i edytorem rejestru i nic. Zrobiam przed chwilą , tak jak super opisałeś- krok po kroku i zadziałało! ![]() Wszystko jest teraz ok. . Jeszcze chciałabym zapytać o jedno-Czy warto teraz zrobić punkt przywracania do wczesniejszego momentu w czasie(pytanie retoryczne) czy to pomoże w podobnej sytuacji? RE: Złe skojarzenie plików- pomocy - Portator - 14.02.2011 07:11 Punkty przywracania warto robić i z nich korzystać. Mamy pewność, że cofniemy system do określonych ustawień. Jest to najprostsza metoda naprawiania powstałych błędów. |