Adapter USB-COM na PL2303 problem z zainstalowaniem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Adapter USB-COM na PL2303 problem z zainstalowaniem (/adapter-usb-com-na-pl2303-problem-z-zainstalowaniem-13901-t) |
Adapter USB-COM na PL2303 problem z zainstalowaniem - gienek - 13.02.2011 14:13 Czytałem ten wątek ale nie znalazłem odpowiedzi Kupiłem przejściówkę USB-COM firmy GEMBIRD Niestety pomimo iż jest napisane, że przejściówka jest kompatybilna z Windows 7 to nie mogę jej zainstalować. Próbowałem sterowników ze strony producenta ale niestety nie działa. Próbowałem też sterowników ze strony producenta chipsetu PL2303 ale też nie działają. W menadżerze urządzeń mam tak Oczywiście port nie działa. Ktoś ma jakieś rozwiązanie tego problemu? RE: Adapter USB-COM na PL2303 problem z zainstalowaniem - gienek - 13.02.2011 20:15 Znalazłem taki opis i staram się zrobić wszystko zgodnie z nim. Zgodnie z zaleceniami chcę najpierw odinstalować wszystkie stare sterowniki. W tym celu w wierszu poleceń wydaję polecenie Kod: C: \Users\gienek>pnputil.exe -e a następnie Kod: C: \Users\gienek>pnputil.exe -d oem28.inf Co robię nie tak, że nie chce mi usunąć sterownika? |