Udostępnianie Plików na Hasło - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Udostępnianie Plików na Hasło (/udostepnianie-plikow-na-haslo-13898-t) |
Udostępnianie Plików na Hasło - skiba18 - 13.02.2011 13:12 Witam Mam taki problem, z góry mówię szukałem, ale nic "ciekawego" nie znalazłem. Mam Laptopa z Win XP i NetBook z win Seven starter (czy jak on sie tam zwie). z laptopa udostępniam pliki jest stworzona sztuczna siec na hamachi i wszystko działa. Sęk w tym że chce aby przy otwieraniu plików udostępnionych żądało podania nazwy użytkownika i hasła (z XP na XP wszystko działa OK) a w win Seven wyskakuje komunikat że brak dostępu. Macie jakiś pomysł jak to rozwiązać? RE: Udostępnianie Plików na Hasło. - dhapollo - 13.02.2011 16:29 Z Windowsa XP nie możesz otwocki plików na Win 7 czy tak? Jeśli tak to w załączniku masz wędkę (ustaw podobnie) RE: Udostępnianie Plików na Hasło. - skiba18 - 13.02.2011 21:33 (13.02.2011 16:29)dhapollo napisał(a): Z Windowsa XP nie możesz otwocki plików na Win 7 czy tak? nie, do końca... Jak na win XP ustawie udostępnianie dla "wszyscy" to bez problemu, ale jak ustawie konkrenty użytkownik który ma hasło, to w Win 7 wyskakuje odmowa dostępu ( a powinno wyskoczyc okienko do logowania, w XP wyglada tak:http://s.pcformat.pl/g/a/uploads/969/b1.jpg) RE: Udostępnianie Plików na Hasło. - dhapollo - 13.02.2011 22:55 nie do końca Win 7 nie pyta o hasło a jeszcze nie próbowałem go zmuszać bo mi to jest nie potrzebne ponieważ pracuje w domenie a nie w grupie roboczej RE: Udostępnianie Plików na Hasło. - skiba18 - 14.02.2011 22:53 że Win 7 nie pyta o to? to w jaki sposób ustawić to hasło, bo nie ukrywam że było by mito potrzebne .. RE: Udostępnianie Plików na Hasło. - dhapollo - 14.02.2011 22:56 W ustawieniach zaawansowanych sieci powinno być coś takiego jak udostępnianie za pomocą hasła (niestety ja u siebie tego nie widzę RE: Udostępnianie Plików na Hasło. - skiba18 - 15.02.2011 20:22 No więc znalazłem, coś takiego jak w załączniku czy o to chodziło? Niestety aktualnie nie mam możliwości sprawdzić na docelowym komputerze...;/ Ale jeżeli "to jest to", to dzięki RE: Udostępnianie Plików na Hasło. - dhapollo - 15.02.2011 23:02 Tak dokładnie to Zobacz i pochwal się czy działa RE: Udostępnianie Plików na Hasło. - skiba18 - 19.02.2011 16:01 Tak a więc sprawdziłem i niestety nie działa.. ;/ i czy mógłbyś mi jakoś bardziej przybliżyć prace w domenie i czy będzie to działać przez sztuczną sieć ? Dobra już wiem że w moim wypadku Domena odpada .. Więc będe dalej szukał rozwiązania ! RE: Udostępnianie Plików na Hasło. - dhapollo - 20.02.2011 09:12 Czemu domena odpada? |