Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Windows 7 i problemy z grą GTA San Andreas - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Windows 7 i problemy z grą GTA San Andreas (/windows-7-i-problemy-z-gra-gta-san-andreas-1389-t)

Windows 7 i problemy z grą GTA San Andreas - worekowsa - 17.09.2009 17:15

Witam! Mam problem z odpaleniem kilku gier pod Windows 7.
Jednym z tytułów jest między innymi GTA San Andreas. Uruchamianie w trybie zgodności nie pomaga.

Sytuacja wygląda tak:

http://www.youtube.com/watch?v=nXSOnDEePzc

Nieco o moim sprzęcie:

Karta Graficzna: GeForce GTS 250
Procesor: CPU INTEL Core 2 Quad Q9550 2,83GHz
RAM: 4GB

RE: Windows 7 i problemy z grami; GTA San Andreas - Floyd - 22.09.2009 08:53

Czy jedziesz na finalnej RTM Windzie 7?!

W tym temacie "windows-7-rc-vs-windows" jest wzmianka że na wersji RC użytkownik miał problemy z niektórymi grami które po instalacji finalnej wersji Wina 7 ustąpiły.

Może spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki ze strony N-vidi zgodne z Windowsem 7.

Może ten Filmik pomoże:
http://www.youtube.com/watch?v=1AYgwLg1m6c
^ Chociaż tutaj jest tylko typ zgodności :!:

http://www.youtube.com/watch?v=yn8Kya5o1Z4
^ Tutaj jak na Windows Vista podczas ładowania staje i jest lipton.

Na komentarzach na YT można przeczytać:
Cytat:jjvictor66 (2 mies. temu)
0
Odpowiedz | Spam
in compatibility mode for windows XP service pack 2
w1k (2 mies. temu)
0
Odpowiedz | Spam
how i can run GTA: SA on Windows 7?

RE: Windows 7 i problemy z grami; GTA San Andreas - worekowsa - 26.09.2009 11:41

Aktualizacja sterowników, tryb zgodności, itp nic nie dają.

Od czasu do czasu przy próbie uruchomienia gry pojawia mi się chmurka o nieprawidłowej zmianie schematu kolorów (czy coś w tym stylu).
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie...

RE: Windows 7 i problemy z grami; GTA San Andreas - grzegorz0plonka - 29.09.2009 18:59

Wypróbuj zanistalować sterowniki karty graficzny na Win 7.

RE: Windows 7 i problemy z grami; GTA San Andreas - worekowsa - 06.10.2009 20:52

Próbowałem. Niestety jak w pozostałych przypadkach nic to nie daje.

RE: Windows 7 i problemy z grą GTA San Andreas - junker - 26.10.2009 17:37

Wersja 32-bitowa.Bo ja mam Gta,a mi działa normalnie nawet bez trybu zgodności

RE: Windows 7 i problemy z grą GTA San Andreas - Rafioza11 - 05.05.2010 20:11

Ty może jakieś mody masz po wgrywane, taki błąd po modach się zdarza

RE: Windows 7 i problemy z grą GTA San Andreas - Wisniapl99 - 07.05.2010 20:36

Tak jak mówisz na początku można się domyśleć, że to problemy ze sterownikami i trybem zgodności. Zmień tryb zgodności na Windows XP Service Pack 3. Potem ściąg z Internetu program DriverMax. Zainstaluj go na komputerze, zarejestruj program, i sprawdź jakie masz sterowniki najeżdżając na "Driver downloads and info" a potem "Check online for driver updates". Otworzy ci się przeglądarka i pokaże ci jakie masz sterowniki. Zielony znaczek oznacza, że masz dobry sterownik, czerwony znaczek oznacza, że masz zły sterownik. Jest też znaczek- dyskietka. Klikamy na nią tylko wtedy kiedy przy sterowniku jest czerwony znaczek. Pobieramy ten sterownik. Uruchamiamy DriverMax, potem najeżdżamy na "Driver downloads and info" i klikamy "Start the DriverMax Agent". W pierwszym okienku klikamy i instalujemy, ale to jeszcze nie koniec. W drugim okienku zaznaczamy sterownik i jeszcze raz instalujemy. Robimy tak, aż zainstalujemy wszystkie sterowniki. Jeżeli pomogłem kliknijcie "Pomógł".

RE: Windows 7 i problemy z grą GTA San Andreas - adasrast - 16.05.2010 18:05

Miałem podobnie na Viście, a winą tego były mody. Po wgraniu Yamahy R1 gra w ogóle nie startowała. Jeżeli masz zainstalowane jakieś mody to odinstaluj wszystkie.
Potem instaluj je po kolei, pojedyńczo i zobaczysz co i jak- jesli to wina modów. Ja tak doszedłem do tego co jest nie tak z grą.
Jeśli pomogłem wciśnij "pomógł"