Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z zasobami - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Problem z zasobami (/problem-z-zasobami-13851-t)

Problem z zasobami - Dawo - 11.02.2011 20:32

Witam, moim problemem jest to ze moja karta graficzna nie moze znalesc wolnego zasobu. Karta graficzna : Intel® HD Graphics.
Patrzylem na karte graficzna blad jest taki :To urządzenie nie może znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których można użyć. (Kod 12)Jeśli chcesz używać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie.
Aha i jeszcze zauwazylem ktory z zasobow jest niedostepny oto on : Zakres We/Wy 10000 - 1FFFF
Mam nadzieje ze da sie to jakos zmienic . Jesli w Biosie to najlepiej wytumaczcie od poczatku do konca bo nie chcem czegos zepsuc .
Nie znam sie na komputerach :/

Z gory DZIEKI Zacieszacz

RE: Problem z zasobami - Dawo - 11.02.2011 23:07

Mam 64 bitowy Windows 7 a moj komp to : Toshiba Satellite C650- V17 Zacieszacz

RE: Problem z zasobami - Dawo - 12.02.2011 09:13

Sciagnolem to i zainstalowalem . Ale o co chodzi z tym Short Model No. Ja jestem zielony w takich sprawach.
Wiec co dalej trzeba zrobic ?

RE: Problem z zasobami - Dawo - 12.02.2011 09:57

Sciagnolem Update BIOS na moj komputer z tej strony ktora podales .
Co dalej zrobic.

RE: Problem z zasobami - Dawo - 12.02.2011 20:11

Tak , ale tylko pobralem update BIOS moze mam cos jeszcze pobrac . Ten plik otworzylem i zainstalowalem. I jestem na 100% pewien ze to ten kod, znalazem go na naklejce pod laptopem. Tylko dalej nie wiem o co chodzi z tym zasobem a nie chem szperac w BIOSIE bo sie na tym nie znam .

RE: Problem z zasobami - Dawo - 12.02.2011 20:37

Tak driverow tych co mi podales linka i BIOSU tez i co nic nie da sie zrobic , bo dalej blad jest :/

RE: Problem z zasobami - Dawo - 14.02.2011 20:58

Pilska wez ktos to ogarnij bo nie wiem co zrobic :/