![]() |
Blokada panelu sterowania - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +--- Wątek: Blokada panelu sterowania (/blokada-panelu-sterowania-13821-t) |
Blokada panelu sterowania - rkdusiek - 10.02.2011 23:27 Witam! Mam zainstalowaną siódemkę w wersji 64, na kompie jest 3 użytkowników z czego jeden to administrator a pozostali to użytkownicy standardowi. Chciałbym jednemu z użytkowników standardowych (login: Bono) zablokować dostęp do panelu sterowania. Czy jest możliwość zablokowania dostępu tylko wybranemu użytkownikowi? Jeśli tak prosiłbym o poradę jak to zrobić. Z góry dzięki! RE: Blokada panelu sterowania - Nasa - 15.02.2011 20:36 Hej. Szukasz na dysku C:\ lub tam gdzie masz Windowsa pliku control.exe ( c:\windows\system32\control.exe) - jest to panel sterowania w wersji exe, klikasz prawym przyciskiem myszy,właściwości zakładka zabezpieczenia klikasz edytuj - dodaj no i dajesz wybierasz tego użytkownika, któremu chcesz zablokować dostęp i wybierasz odmów, pewnie się zaznaczą wszystkie i dajesz OK. ZOBACZ SCREENY Mam nadzieję, że pomogłem ![]() Jeżeli tak kliknij Pomógł ![]() RE: Blokada panelu sterowania - rkdusiek - 15.02.2011 22:33 Dzięki, ale klawisz "Dodaj" mam nie aktywny - może to przez wersję Windows 7 ja mam Home Premium. Może coś innego doradzisz, może da się to jakość obejść? ![]() RE: Blokada panelu sterowania - Nasa - 16.02.2011 08:51 Ja też mam Home Premium i zadziałało ![]() RE: Blokada panelu sterowania - rkdusiek - 16.02.2011 23:02 Niestety u mnie dla żadnego pliku z katalogu Windows nie mogę zmienić uprawnień. Jeżeli plik control.exe skopiuję np. na pulpit to bez problemu mogę ustawić uprawnienia, lecz później nie da się podmienić plików. ![]() |