Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Tp-Link TD-W8960N jako odbiornik internetu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Tp-Link TD-W8960N jako odbiornik internetu (/tp-link-td-w8960n-jako-odbiornik-internetu-13721-t)

Tp-Link TD-W8960N jako odbiornik internetu - karol00094 - 08.02.2011 14:33

Czy przez router Tp-Link TD-W8960N da się połączyć z siecią wifi , ( nie posiadam karty wifi , tylko chce tak aby router byłby karta która by mnie łączyła z inna siecią, możliwe ?

RE: Tp-Link TD-W8960N jako odbiornik internetu - stingear - 08.02.2011 14:51

Ten router nie ma funkcji "AP Klient Router", więc nie ma takiej możliwości. Żeby używać routera jako odbiornika sieci WiFi, która później przez niego będzie przesyłana dalej, musi mieć on właśnie tą funkcję.

RE: Tp-Link TD-W8960N jako odbiornik internetu - bodziulla - 08.02.2011 14:54

Hej.
Czyli w Twoim rozumowaniu chodzi o to, że router ma służyć dla innego kompa jako karta wi-fi i chcesz na innym sprzęcie odbierać sygnał?. W praktyce jeżeli Ciebie dobrze rozumiem każdy sprzęt powinien mieć bodziec a raczej możliwość pobrania poprzez coś sygnał. W przypadku gdy jakiś tam sprzęt nie ma karty to niestety Twój router nie może służyć jako karta. Router jest to urządzenia dzielące sygnał na poszczególne sprzęty, które są do tego przystosowaneCwaniak
Pzdr

RE: Tp-Link TD-W8960N jako odbiornik internetu - stingear - 08.02.2011 15:08

Kolega z pewnością ma kartę przewodową w komputerze, a za pomocą niej połączy się z routerem przez kabel. A chodziło mu o to, czy jego router może działać jako odbiornik sygnału, czyli tak jak napisałem funkcja AP Klient Router, czyli router pobiera internet bezprzewodowo i przesyła go dalej zarówno bezprzewodowo, jak i kablem.

RE: Tp-Link TD-W8960N jako odbiornik internetu - karol00094 - 09.02.2011 08:08

Dzięki Stinger rozjaśniłeś mi niebo.