Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z Mikrofonem - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Problem z Mikrofonem (/problem-z-mikrofonem-13686-t)

Problem z Mikrofonem - Destylator - 06.02.2011 19:04

Witem.
Jak w temacie mam problem z mikrofonem. Posiadam go od jakiegoś miesiąca, i wszystko było ok. Nagle teraz nie wyłapuje mi żadnych dźwięków. Lecz gdy podłączam go do laptopa to wszystko ok (na laptopie tez mam Win 7). tylko musiałem ostawić wzmocnienie. I właśnie tu jest problem bo na komputerze niema żadnej opcji wzmocnienie. mam tylko coś takiego.
[Obrazek: 33oqidz.png]

Tam gdzie czerwone pole powinno być wzmocnienie, ale go niema.
Proszę o pomoc. Co mam zrobić?

RE: Problem z Mikrofonem - stingear - 06.02.2011 19:22

Jaka wersja W7 i jaka karta dźwiękowa?

RE: Problem z Mikrofonem - Destylator - 06.02.2011 19:30

Win 7 Ultimate.
Kontroler Dziwieku :
ATI HDMi Audio
Urządzenie zgodne ze standardami High Definition Audio.
Karta dźwiękowa wbudowana w płytę główna.

RE: Problem z Mikrofonem - stingear - 06.02.2011 22:25

A jaka architektura systemu? 32 czy 64bit? Podaj model płyty głównej.

RE: Problem z Mikrofonem - stanax - 06.02.2011 23:43

[Obrazek: ieeZ2Q.jpg]

[Obrazek: iefmpC.jpg]

[Obrazek: ieaAGw.jpg]

Inny producent, ale zasada ta sama. Nie wyświetla suwaka wydajności mikrofonu, bo go nie widzi.
Należy kliknąć na urządzenie(3), potem Właściwości i włączyć je(4). Nasłuchiwanie(?) przydaje się w ustawianiu czułości.

RE: Problem z Mikrofonem - Destylator - 07.02.2011 13:23

@Stingear 64 bity. Płyta główna Asus M4A785TD-V EVO (2xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR3/CrossFireX)

@Stanax zrobiłem jak pokazałeś i dalej mi nie wyświetla suwaka wydajności..

RE: Problem z Mikrofonem - stanax - 07.02.2011 15:07

To niemożliwe! Wpiąłeś w ogóle jack'a mikrofonu we właściwe gniazdo? [Obrazek: 1_114204_1229378.png]

Daj PPM na zakładce Nagrywanie, zaznacz obie pozycje i zrób screena(wklej go tu) jak ten:

[Obrazek: ibX7OW.jpg]

RE: Problem z Mikrofonem - stingear - 07.02.2011 15:17

Jeżeli dobrze sprawdziłem, to ten sterownik powinien Ci pomóc: [urln=http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5KPL-AM/v7400a.zip]KLIK[/urln]. Jest to sterownik ze strony ASUS'a dla Twojej płyty głównej. Po odinstalowaniu obecnych i instalacji tego powinieneś mieć menadżer zarządzania dźwiękiem VIA, w którym będziesz mógł zmienić ustawienia mikrofonu.

RE: Problem z Mikrofonem - Destylator - 07.02.2011 19:20

@stinger ściągałem ten program, zainstalowałem po czym oddalę mikro do gwarancji.

Ale mam jeszcze jeden problem co do kamerki. Posiadam kamerkę internetowa Labtec. Lecz na płytce dołączonej do niej niema sterowników pod Win 7.
[Obrazek: c_big65828.jpg]
Próbowałem ściągnąć sterowniki ze strony producenta lecz nic nie pomogło.

RE: Problem z Mikrofonem - stingear - 07.02.2011 20:24

Spróbuj ze strony producenta pobrać 64bit pod WinXP. Te powinny zaskoczyć. A na następny raz poprostu załóż nowy wątek z nowym problemem.

RE: Problem z Mikrofonem - Destylator - 07.02.2011 21:13

Ok. Ale i to nie pomogło. PO zainstalowaniu wyskakuje:
[Obrazek: b8r40k.png]
i pisze ten program niemożne zostać poprawnie zainstalowany. I mam do wyboru ponowna instalacja lub anuluj, po ponownje instalacji to samo.

RE: Problem z Mikrofonem - stingear - 07.02.2011 22:08

Próbowałeś instalować w trybie zgodności? PPM na plik instalacyjny i "Rozwiąż problemy ze zgodnością"?

RE: Problem z Mikrofonem - Destylator - 07.02.2011 23:34

Tak. na wszystkie sposoby i ciągle pojawia mi się to okienko, i dalej ten sam problem.

RE: Problem z Mikrofonem - stingear - 08.02.2011 15:02

Tu podobny temat: KLIK.
A może ten sterownik da radę: [urln=http://labtec-louk.navisite.net/8368/ftp/pub/techsupport/cameras/webcam1051enu_x64.exe]KLIK[/urln]. Odpal go jako administrator i spróbuj PPM -> Rozwiąż problemy ze zgodnością, jak normalnie nie załapie.
Ewentualnie spróbuj użyć programu DriverMax, on powinien znaleźć, pobrać i zainstalować odpowiedni sterownik.
Jeżeli to nie pomoże, to znaczy że dla tej kamery nie ma już poprostu wsparcia dla W7 i będziesz się musiał zastanowić nad zakupem nowej, a to nie jest duża kwota, ok. 40zł.