![]() |
Rozwiązany Przywracanie systemu - błąd (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Przywracanie systemu - błąd (rozwiązany) (/przywracanie-systemu-blad-rozwiazany-13663-t) |
Przywracanie systemu - błąd (rozwiązany) - averna - 05.02.2011 23:42 Witam Chciałam przywrócić system do punktu, ale wyskoczył mi taki komunikat: ![]() Zrobiłam tak, jak polecono - wyłączyłam Avirę i uruchomiłam przywracanie jeszcze raz - nic nie pomogło. Dodam, że powodem przywracania było usunięcie Akamai Netsession Interface - początkowo uznałam, że jest to niepotrzebne, potem doszłam do wniosku, że mam to zainstalowane najprawdopodobniej poprzez aktualizację przez Windows Update i chciałam to przywrócić. Skąd te problemy z przywracaniem? RE: Przywracanie systemu - błąd - ihatebuffering - 05.02.2011 23:46 Po 1, to nie jest aplikacja od MS. Szczerze, to 1 raz o niej słyszę, tutaj jest coś o niej: http://www.akamai.com/html/misc/akamai_client/netsession_interface_faq.html W komunikacie pisze, że problem może stwarzać antywirus. Wyłącz go na czas przywracania. RE: Przywracanie systemu - błąd - averna - 05.02.2011 23:51 Data instalacji Akamai przypadała na datę aktualizacji Windowsa, stąd to przypuszczenie. A wirusa wyłączyłam i nic nie pomogło. RE: Przywracanie systemu - błąd - ihatebuffering - 06.02.2011 00:05 Muszę się przyznać do błędu ![]() net user administrator /active:yes Zatwierdź i zaloguj się na kontro Administrator. Nic tam nie zmieniaj, tylko przywróć system i znowu ukryj te konto tą samą komendą na końcu :no RE: Przywracanie systemu - błąd - averna - 06.02.2011 00:34 Udało mi się przywrócić system dopiero po połączeniu obu podanych przez Ciebie opcji ![]() pierwszy raz miałam taką sytuację, wiesz może czym mogło to być spowodowane? Już znam przyczynę, więc temat do zamknięcia ![]() |