Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Drukarka sieciowa samsung - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Drukarka sieciowa samsung (/drukarka-sieciowa-samsung-13588-t)

Drukarka sieciowa samsung - energetyk - 03.02.2011 19:45

Witam

Mam pewien problemik, którego nie mogę rozpykać Zadowolony Posiadam drukarkę Samsung ML-3051N w firmie i jest on zainstalowana na serwerze (win server 2003) drukarkowym. Tam sobie robię zastrzeżenia i i instaluje drukarki sieciowe. Na servie zainstalowałem tą drukarkę i dodałem ją do paru komputerów z WIN XP prof lecz pojawił się jeszcze komputer z Win 7 64bit który też chce byc podłączony do niej Zacieszacz Podłączenie drukarki przebiega ok wszystko widać itp. Przechodzimy do wydruku testu i tu się zaczynają schodki.

[Obrazek: sssds.jpg]

A na XP drukuje się ok Zadowolony Jednak gdy zrobię żeby na Win 7 można było drukować automatycznie blokują się kompy z WIN XP i na nich nie można drukować ( wyskakuje dokładnie ten sam komunikat co na Win 7), a na Win 7 64bit śmiga. Nie wiem co jest grane bo pierwszy raz mam taką sytuację. Taka pętla bez końca Zadowolony MA ktos może pomysł jak to rozpykać?

pzodrawiam

RE: Drukarka sieciowa samsung - dhapollo - 03.02.2011 23:05

Witam.

Czy w czasie dodawania drukarki sieciowej (na kompie z Win 7) został zainstalowany sterownik od Win 7 64bit
W czasie instalacji drukarki sieciowej powinny zostać pobrane sterowniki z serwera pewnie pobrał od XP.

RE: Drukarka sieciowa samsung - energetyk - 04.02.2011 07:57

Wcześniej ta drukarka była podłączona bezpośrednio do kompa i udostępniania innym po przez tego kompa i jak dodawałem ta drukarkę do Win 7 to nie znajdowało sterów i podałem mu stery do Win7 ze strony producenta i już są zamontowane. Na udostępnianiu lokalnym dzieją się dokładnie te same jaja jak teraz. Dlatego żeby przetestować zrobiłem drukarkę sieciowo ale i to nie pomogło w rozwiązaniu problemu.

RE: Drukarka sieciowa samsung - dhapollo - 05.02.2011 11:27

A czy stery do wersji 64bit czy 32 bit, spróbuj innych sterowników