Przezroczystość okien tylko względem tapety - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Przezroczystość okien tylko względem tapety (/przezroczystosc-okien-tylko-wzgledem-tapety-13577-t) |
Przezroczystość okien tylko względem tapety - fikolek - 03.02.2011 17:27 Czy zna ktoś jakiś sposób na to, aby przezroczystość ramek okien była ustawiana tylko względem tapety? Chodzi mi o to, że mam ustawioną ładną, ciemną tapetę na pulpicie i gdy pod ramką danego okna nie ma niczego (oprócz tapety rzecz jasna) wygląda to na prawdę super. Ale gdy pod ramką danego okna znajdzie się inne okno, szczególnie białe (np. puste okno notatnika) efekt już nie jest taki fajny, ponieważ ramka (i całe okno) staje się nieczytelne. Zamieszczam obrazek, na którym zobrazowałem to, o co mi chodzi ("modyfikacja" zrobiona w Photoshopie): Może i nie jest już to normalna przezroczystość, ale taki efekt bardziej by mnie usatysfakcjonował |