Blue scren stop - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Blue scren stop (/blue-scren-stop-13526-t) |
Blue scren stop - Przemek_CJ - 01.02.2011 17:11 Witam Serdecznie Wszystkich. Mam oto taki problem ostatni wyłączyłem komputer, uruchomiłem na kolejny dzień i na BLUE SCREEN'ie wyświetlił mi się taki komunikat: *** STOP: 0x0000005C (0x0000010B,0x00000001,0x00000000,0x00000000) dodatkowo nie mogę postawić żadnego systemu od nowa ani 7,Visty,XP bo za każdym razem gdy załadują się pliki systemowe wyskakuje ten komunikat Dodatkowo zrobiłem test Pamięci RAM i nie wykryło żadnego błędu. Bios normalnie się włącza dodatkowo go zrestartowałem i nic. Proszę o pomoc Z góry bardzo dziękuje. RE: Blue scren stop - bodziulla - 01.02.2011 18:30 Hej. Praktycznie błąd, który podałeś jest ogólny. Mam pytanie chcesz zrobić instalację systemu na nowo. W biosie masz na firstboot: cd-rom?. Instalujesz z płyty czy z partycji recovery?. Czy system jest wypalony na małych obrotach odnośnie płyty i czy system jest legal?. W którym miejscu instalacji masz komunikat czy pisze coś poza tym?. RE: Blue scren stop - Przemek_CJ - 01.02.2011 19:42 tak chcę postawić system od nowa bo innego wyjścia nie mam. Płytę z Windowsem 7 instalowałem już kilka razy i nie było żadnych problemów w biosie oczywiście mam ustawione botowanie płyty co do płyty jest idealna system jest nielegalny nagrywany z prędkością 16x próbowałem zainstalować win XP i Viste ale cały czas gdy system wczyta wszystkie interfejsy wywala BULE SCRENNA ;-( i tak w kółko dziś go całego rozkręciłem i złożyłem jeszcze raz żeby zobaczyć czy morze gdzieś zwarcia nie ma ale nadal to samo. |