Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Windows 7 starter-sticky note i narzędzie wycinanie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Windows 7 starter-sticky note i narzędzie wycinanie (/windows-7-starter-sticky-note-i-narzedzie-wycinanie-13507-t)

Windows 7 starter-sticky note i narzędzie wycinanie - carl23 - 01.02.2011 08:44

Jest to mój pierwszy post a więc witam serdecznie wszystkich userów.

Mam pytanie czy jest możliwość (jeśli tak to w jaki sposób?) do Win 7 starter zaimplementować z Win 7 karteczki sticky note i narzędzie wycinanie, bo dość namiętnie z tego korzystałem a nabywając notebooka ze starterem zdziwiłem się że tak ograniczony, z góry dziękuję za pomoc.

RE: Windows 7 starter-sticky note i narzędzie wycinanie - bodziulla - 01.02.2011 23:38

Hej.
Co do Twojego dylematu niestety będziesz musiał wgrać aplikacje zewnętrzne nie systemowe. Niestety tak Microsoft zaprojektował swoje wersje systemów a i masz rację, że starter jest bardzo ubogiCwaniak
Pzdr

RE: Windows 7 starter-sticky note i narzędzie wycinanie - carl23 - 02.02.2011 07:58

A znacie jakieś odpowiedniki najbardziej zbliżone do oryginałów?

RE: Windows 7 starter-sticky note i narzędzie wycinanie - wupper - 02.02.2011 08:17

Może TO Cie zainteresuje.

RE: Windows 7 starter-sticky note i narzędzie wycinanie - carl23 - 13.02.2011 19:10

Dzięki wielkie, a więc karteczki jako takie są, jeszcze zostało narzędzie wycinanie...potrzebuję cos prostego bo w pracy często potrzebuję zrzucić jakąs tabelke czy mapkę
Programos MWSnap będzie pełnił tą rolę

RE: Windows 7 starter-sticky note i narzędzie wycinanie - stanax - 13.02.2011 19:37

(13.02.2011 19:10)carl23 napisał(a):  (...)potrzebuję coś prostego, bo w pracy często potrzebuję zrzucić jakąś tabelkę czy mapkę

Równie prostego jak Narzędzie Wycinanie nikt chyba jeszcze nie napisał.
Sam używam darmowych aplikacji:
1. Do szybkiego zrobienia screena SnapShot /kliknij
2. Jak wyżej, ale bardziej rozbudowany(konwersja i edycja obrazów, zmiana rozmiarów, przycinanie itp) FastStone / kliknij

PS
Program przez Ciebie znaleziony jest 32-bitowy, więc jak masz taki system...

RE: Windows 7 starter-sticky note i narzędzie wycinanie - SnejX - 14.02.2011 19:23

Spróbuj ScreenHunter (jest również w wersji free, ale trochę ograniczonej) Jest banalny w obsłudze, zrzuty robisz jednym naciśnięciem klawisza.
Sprawdź TUTAJ