Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP (/logowanie-do-domeny-po-starcie-na-virtual-pc-windows-xp-13491-t)

Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - SZOPENRAPU - 31.01.2011 19:36

Witam
Korzystam z XP na Virtual PC, gdyż jak wiemy nie działają wszystkie programy na Win 7 x64.
Gdy włączę funkcję integracji:

[Obrazek: virtualpc.jpg]

to przy starcie XP domaga się użytkownika i hasła do logowania do domeny.

[Obrazek: wirtuallog.jpg]

Nie wiem o co za bardzo tu chodzi, a dobrze by było taką funkcję integracji mieć włączoną.
Jakiego użytkownika i hasła mam użyć? Muszę coś jeszcze dodatkowo konfigurować?

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - SZOPENRAPU - 03.02.2011 22:11

Naprawdę nikt nie wie? Nikt nie miał z tym do czynienia?

Sam mam neta z Play'a to wiem, ale od tego jest skrypt, który zmniejsza proporcjonalnie zdjęcie w zależności od wyświetlanej rozdzielczości.
Zresztą z tego co widzę to w regulaminie nie ma wzmianki o dopuszczalnej rozdzielczości zdjęcia.

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - SZOPENRAPU - 12.03.2011 13:44

Nikt nie wie?

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - SnejX - 12.03.2011 17:30

Jakiej wersji Win7 używasz? Jeśli wyższej niż HOME to dlaczego nie używasz XP MODE tylko Virtual PC?

Na obrazku z XP nie widać żeby wołał o logowanie do domeny, a nawet jak woła to w okienku logowania zmieniasz to pole na komputer lokalny i już. A login i hasło to musiałeś podać podczas tworzenia/instalowania tego XP.

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - Nasa - 12.03.2011 17:33

A czy posiadasz na Win7 hasło do admina ?

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - SZOPENRAPU - 12.03.2011 19:37

Mam właśnie Home Premium, dlatego z VC muszę korzystać

Próbowałem wszystkich haseł i użytkowników (generalnie mam te same w obu przypadkach), próbowałem logowania do domeny poprzez Nazwa w sieci/Nazwa użytkownika i nic, dalej nie wiem co trzeba zrobić.
Na początku jest tak, że podczas uruchamiania pokazuje się z pozycji WIN7 okienko do logowania do domeny, wpisuję co trzeba i włącza się to co jest w na screenie powyżej w XP, że jest błędne hasło lub użytkownik.

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - DamiaX - 12.03.2011 22:19

a kliknij poprostu enter bez wpisywania Uśmiechnięty

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - SZOPENRAPU - 13.03.2011 17:34

Próbowałem

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - dhapollo - 16.03.2011 09:36

Witam.
Jeśli w czasie instalki nie podałeś hasła admina to wpisz login Administrator i kliknij OK. Jeśli klikniesz pole Opcje powinno pokazać cie się lista rozwijana z możliwością wyboru wybierz ten komputer i spróbuj się zalogować

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - SZOPENRAPU - 16.03.2011 14:24

Nie działa.
Na początku pojawia mi się takie okienko z pozycji WIN7:
[Obrazek: win71.jpg]
I muszę wpisać hasło do tego konta co mam na WIN7, na żadne inne nie reaguje.
I jak wpiszę te hasło to włącza się XP i:
[Obrazek: winxp2.jpg]
I co bym tu nie wpisał nie mogę się zalogować, pisze albo błędne hasło, albo ograniczenia konta i inne

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - skylla1 - 18.03.2011 13:27

Na pierwszym ekranie logowania kliknij Anuluj.

RE: Logowanie do domeny po starcie na Virtual PC Windows XP - SZOPENRAPU - 18.03.2011 15:17

Nie ma takiej możliwości, pyta na nowo, muszę tak jakby zalogować się na konto na WIN7, bo innej możliwości nie ma, na żadnego innego użytkownika nie ma możliwości