Nietypowe skróty klawiaturowe - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Nietypowe skróty klawiaturowe (/nietypowe-skroty-klawiaturowe-13411-t) |
Nietypowe skróty klawiaturowe - camelx64 - 29.01.2011 02:46 Witam, Czy i jak zrobić skrót klawiaturowy do liter z innych alfabetów tzn.: mam trzy litery skandynawskie å ø æ i chciałbym im przypisać odpowiednio skróty klawiaturowe ctrl+alt+ [ ; ' Czy ktoś wie jak to zrobić? pozdrawiam, RE: Nietypowe skróty klawiaturowe - thermalfake - 29.01.2011 10:43 Temat trudny bo nie mam pojęcia czy da się to zrobić z pomocą dodatkowego oprogramowania. Na skróty myślę, że można by tak Panel sterowania -> Region i język -> Klawiatury i języki -> Zmień klawiatury -> Ogólne -> Dodaj -> Wybieramy Norweski (Bokmal/Nynorsk) i dodatkowo podgląd układu na klawiaturze Następnie po wybraniu wchodzimy na ostatnią zakładkę Zaawansowane ustawienia klawiszy i przypisujemy skrót do przejścia między układami np Do Polski (programisty) -> Zmień sekwencję klawiszy -> Włącz sekwencję klawiszy -> Ctrl+0 Do Norweski (xxxx) -> Zmień sekwencję klawiszy -> Włącz sekwencję klawiszy -> Ctrl+1 RE: Nietypowe skróty klawiaturowe - camelx64 - 29.01.2011 12:03 takie rozwiązanie znalazłem, ale to przełącza cały układ klawiatury, a ja potrzebuję od czasu do czasu trzy lierki RE: Nietypowe skróty klawiaturowe - thermalfake - 29.01.2011 14:09 Na pewno da się programem KbdEdit, który ma sporo możliwości. |