![]() |
Nie rozpoznano urządzenia USB - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Nie rozpoznano urządzenia USB (/nie-rozpoznano-urzadzenia-usb-13405-t) |
Nie rozpoznano urządzenia USB - Wicher - 28.01.2011 22:03 Witam Kilka dni temu kopiłem Notebooka (HP G62-a40EW) i wszystko było by dobrze gdyby mi wykrywało dysk przenośny Gdy go podłącze wyskakuje komunikat Niepowodzenie instalacji oprogramowania sterownika urządzenia. no i po ponownym podłączeniu Nie rozpoznano urządzenia USB. Inne urządzenia działają prawidłowo tylko z dyskiem mam takie problemy Dodam że na Win XP działa znakomicie System na Notebook'u Windows 7 Professional 64-bit RE: Nie rozpoznano urządzenia USB - thermalfake - 28.01.2011 23:11 Dysk ma własne zasilanie czy jest podłączane dwoma wtyczkami usb, zdarza się iż urządzenie jest niedostatecznie zasilane stąd kłopoty. RE: Nie rozpoznano urządzenia USB - Wicher - 28.01.2011 23:54 Dwie Wtyczki USB Ok rozumiem, jak to rozwiązać? RE: Nie rozpoznano urządzenia USB - Wicher - 29.01.2011 10:50 Proszę o pomoc RE: Nie rozpoznano urządzenia USB - thermalfake - 30.01.2011 14:10 1. Aktualizujemy BIOS notebooka, zdarzało się, iż po flashowaniu nagle zewnętrzne dyski zaczęły być rozpoznawane 2. Wyłączamy zarządzanie energią dla koncentratorów usb Panel sterowania -> Manager urządzeń -> gałąź Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej -> Główny koncentrator USB Właściwości -> zakładka Zarządzanie energią -> odznaczamy "zezwalaj komputerowi na..." Tak czynimy z każdym koncentratorem i na końcu restart. ![]() 3. Sprawdzamy co się dzieje w narzędziu zarządzania dyskami Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zarządzanie komputem -> Zarządzanie dyskami Gdy zobaczy nam nowy pusty dysk zewnętrzny bez partycji klikamy prawym klawiszem na opcję zainicjowania. ![]() 4. Pobawić się planami zasilania i ewentualnie aplikacją HP która zarządza całym planem zasilania w notebooku, być może jest ustawione na oszczędzanie energii RE: Nie rozpoznano urządzenia USB - Wicher - 31.01.2011 00:06 Dziękuje za zainteresowanie ale nie pomogło ![]() |