CD-KEY Problem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f) +--- Wątek: CD-KEY Problem (/cd-key-problem-13352-t) |
CD-KEY Problem - Niemczol - 26.01.2011 20:03 Witam serdecznie kłania się Niemczol ;D Otóż mój kuzyn posiada płytkę Windowsa XP Home Edition - oryginał Miał zainstalowanego pirata Windowsa i postanowiłem mu wgrać tego oryginała , bo co nie będzie leżał na szafie i się zakurzał ;D Byliśmy już w trakcie instalacji i wyskoczyło pole by wpisać 25 znakowy klucz , no i zastanawiamy się gdzie ten klucz , okazało się że to była taka nalepka i została nalepiona na komputer , patrzymy a tu całkiem zdarta nalepka że nie da się odczytać klucza... Co mamy zrobić w tym wypadku , bez cd-keya ani rusz , proszę o jakieś rady ? Z góry dziękuje Pozdrawiam Niemczol RE: CD-KEY Problem - stingear - 26.01.2011 20:29 Jeżeli ma wszystkie materiały oryginalnego systemu, tj. płyta, książeczka Windows i naklejka z kluczem, może napisać do MS i poprosić o nowy klucz. Opcja druga, to kupić nowy W7, bo XP to przeżytek. RE: CD-KEY Problem - Niemczol - 26.01.2011 21:05 Tylko problem jest w tym że podobno microsoft już nie produkuje kluczy do windows XP , a druga sprawa czy Windows 7 , pójdzie na starym kompie tam jest amd athlon 1500+ 1,6 GHz , 762 mb ram , nvidia fx 5200 RE: CD-KEY Problem - War_3_ - 26.01.2011 22:05 Pójdzie. Zapomnij o AERO jak chcesz pograć, ale pójdzie bez jakiś przycinek specjalnych (o ile znajdziesz sterowniki pod Win 7). RE: CD-KEY Problem - Niemczol - 27.01.2011 12:03 Czyli ostatecznie wasze zdanie nic się już w tej sprawie nie da zrobić ? RE: CD-KEY Problem - War_3_ - 27.01.2011 12:16 W której sprawie? Win XP? To musisz MS zapytać. RE: CD-KEY Problem - Niemczol - 27.01.2011 12:31 tak XP RE: CD-KEY Problem - slawektor - 28.01.2011 12:06 (26.01.2011 21:05)Niemczol napisał(a): tylko problem jest w tym że podobno microsoft już nie produkuje kluczy do Windows XPXP ma wsparcie techniczne do 2014. Jak masz orginał to skontaktuj się (zadzwoń - [urln=http://www.microsoft.com/poland/dynamics/kontakt/default.mspx]numery telefonów[/urln]) z oddziałem Microsoft i im wytłumacz o co Ci chodzi. -> [urln=http://www.dobreprogramy.pl/Microsoft-wymienia-takze-certyfikaty-autentycznosci,Aktualnosc,4920.html]Microsoft wymienia także certyfikaty autentyczności[/urln] RE: CD-KEY Problem - thermalfake - 28.01.2011 23:38 Ja dzwoniłem jakieś pół roku temu w podobnej sprawie. Klientka zakupiła laptopa plus osobno system win XP home. Pudełko i folię na której miała naklejkę wyrzuciła do śmieci. Miała płytkę plus fakturę. Na infolinii odpowiedziano mi, że zakończono proces wydawania nowych naklejek na podstawie ksero faktury i nośnika ze względu na nadużycia. Gdybyś miał np pudełko z Windowsa to : Cytat:Aby uzyskać duplikat należy zwrócić się do sprzedawcy oprogramowania, który w naszym imieniu wystąpi do Microsoft o wydanie duplikatu naklejki. RE: CD-KEY Problem - NormaN - 02.02.2011 21:57 Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby po prostu kupienie nowego Win'a 7. Czasami warto zainwestować w nasz piecyk (; Zresztą jakbyś pisał MS, to zanim by Ci odpisali, to byś po prostu z niecierpliwości kupił nowy system. Trzeba pójść z duchem czasu =] |