Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza (/internet-podczas-mojej-nieobecnosci-sie-rozlacza-13278-t) Strony: 1 2 |
Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 23.01.2011 22:21 Witam , mam Windows 7 Home Premium x64.Mój problem polega na tym iż gdy nie użytkuję komputera internet się rozłącza.Bardzo mnie to denerwuje , bo chcę pobrać sobie coś z neta , idę na telewizor i po przyjściu na komputer uszkodzony kod źródłowy.Jak jestem na komputerze to normalnie all się pobiera.Nie wiem dlaczego tak robi , na XP tak nie robiło.Mam wszystkie sterowniki itd jak coś. Najważniejsze Ss: Patrzcie na połączenie lokalne jak coś:
Bardzo proszę o pomoc , to naprawdę mnie denerwuje. RE: [Problem]Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - War_3_ - 23.01.2011 22:28 Sprawdź w managerze urządzeń -> kontrolery usb / karta sieciowa (zależy z czego korzystasz) i odznacz w właściwościach "zezwalaj na wyłączanie urządzenia w celu ..." . Do tego zaktualizuj sterowniki płyty głównej i urządzenia od internetu (karta sieciowa/modem / modem usb). RE: [Problem]Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - thermalfake - 23.01.2011 22:30 Podłączony jesteś przez router, używasz managera do pobierania ? W opcjach karty sieciowej nie wyłącza jej w czasie bezczynności ? RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 24.01.2011 09:33 @2UP Zrobiłem tak jak pisałeś , wszedłem do właściwości karty sieciowej i odznaczyłem oszczędzanie energii. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - fourup - 24.01.2011 09:44 Zrezygnuj z połączenia wielodostępowego i ustaw jeden punk dostępowy. Oznacz go jako sieć domowa (lub firmowa) zaufana. To (w połączeniu z poprzednim działaniem) powinno zlikwidować problem. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 24.01.2011 12:01 Może bardziej wytłumaczycie , co mam zrobić.Up nie rozumiem , jak to zrobić ? RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - fourup - 25.01.2011 16:00 Sorki - wczoraj się zabrałem za robotę, a później już nie był tematu na dailysearch... Musisz rozłączyć się ze wszystkimi sieciami i usunąć te połączenia z zapamiętanych. Następnie łączysz się z siecią (tylko jedno połączenie!) i ustalasz połączenie jako "Sieć domowa" lub "Sieć firmowa". I to tyle. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 25.01.2011 20:35 @Up no właśnie tak zrobiłem i nadal to samo Co ja mam zrobić ? Jak ja mam coś pobrać pójdę na 10 min i już neta nie ma ! RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 26.01.2011 21:01 @refresh Czy nikt nie chce mi pomóc , lub po prostu specjalnie nie pomagacie.Czemu mi 7 rozłącza internet skoro na XP tak nie miałem , powiedzcie co mam zrobić ! Ps.Mam internet na kabel enthernet. Ja myślę , że gdzieś jest ustawione aby windows mi rozłączał internet. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - andrew-jar - 26.01.2011 21:19 @fourup - napisał: Cytat:Zrezygnuj z połączenia wielodostępowego i ustaw jeden punk dostępowy Kolego nic nie zrobiłeś, masz wgrywane jakieś pierdoły, system się gubi itd. Nikt na odległość nie jest wstanie dopomóc, dopóki Ty szczegółowo nie opiszesz co wykonałeś i nie zapodasz jakiejś fotki. Windows 7 nie jest aż tak dopracowany, jak to było w przypadku poczciwego XP-eka gdzie wyszły SP łatki. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 26.01.2011 21:26 Jak to nic ?
SS: Cytat:Zrezygnuj z połączenia wielodostępowego i ustaw jeden punk dostępowyNie wiem co to znaczy i jak to zrobić. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Portator - 27.01.2011 07:45 Witaj. Chodzi o to, żeby było tak: [attachment=2171] RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - andrew-jar - 27.01.2011 08:13 Zrobiłeś 2, które opisujesz a głównej nie zrobiłeś, nawet @FUNDACJA o niej wspomniał załączając fotkę. Gdy już i to wykonasz, zrób reset zapory Windows na koniec. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 27.01.2011 12:37 Nie wiem jak tak zrobić jak FUNDACJA może mi powiecie ? RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 27.01.2011 20:06 @refresh RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Portator - 27.01.2011 20:34 Zrób proszę zalecenia z postu 7. Czyli rozłącz i zlikwiduj wiele sieci, zrób restart komputera i zapory systemu, uruchom jedno połączenie jako sieć domowa. Powodzenia RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 27.01.2011 20:52 Ale nie będę odinstalowywał Hamachi oraz Virtual Box , są mi potrzebne do hostowania Serwera.Mówię , że to nie to według mnie jest przyczyną.Coś innego mi musi neta wyłączać , bo dlaczego właśnie jak mnie nie ma ? kiedyś nie miałem Hamachi i Virtualbox i było to samo więc coś tu jest ustawione aby wyłączało jak mnie nie ma , jestem pewien. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - andrew-jar - 27.01.2011 20:55 Jakie otrzymujesz IP dla karty sieciowej, statyczne czy dynamiczne? Masz jakiś router czy coś innego? Pozdrawiam RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Pawemol12 - 27.01.2011 21:23 Nie wiem , mam livebox tp w każdym bądź razie. RE: Internet podczas mojej nieobecności się rozłącza - Portator - 28.01.2011 07:57 Witaj. To dziwne. Czy jak siedzisz bezczynnie, niczego nie dotykając to też się rozłącza? Sprawdź uruchomione procesy, gdy normalnie pracujesz, oraz gdy Cię nie ma. Coś powinno reagować! |