Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Proces svchost.exe obciąża procesor na 100% - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Proces svchost.exe obciąża procesor na 100% (/proces-svchost-exe-obciaza-procesor-na-100-13267-t)

Proces svchost.exe obciąża procesor na 100% - drombik - 23.01.2011 11:55

Witam!
Chcialbym Was prosic o pomoc w usunieciu lub naprawienie pliku svchost.exe. Podczas wlaczania laptopa 2 procesy svchost.exe(netsvcs) oraz svchost.exe(NetworkService) zamulaja mi komputer zabierajac 100% uzycia procesora. Praktycznie nic nie mozna robic bo procesy te spowalniaja mi komputer. Chcialbym was prosic o rade jak naprawic te procesy. Z gory dziekuje

PS. Sorry za ortografie ale nie mam polskiej klawiatury :/

RE: Proces svchost.exe obciąża procesor na 100% - ihatebuffering - 23.01.2011 12:06

Wątek omawiany już wiele razy na forum. Poniżej mojego posta masz "Podobne wątki". Problem był taki sam i wiele już porad było tam napisane. Przejrzyj te wątki i zastosuj się do rad już wcześniej napisanych.

RE: Proces svchost.exe obciąża procesor na 100% - fourup - 23.01.2011 12:16

(23.01.2011 11:55)drombik napisał(a):  Witam!
Chcialbym Was prosic o pomoc w usunieciu lub naprawienie pliku svchost.exe. Podczas wlaczania laptopa 2 procesy svchost.exe(netsvcs) oraz svchost.exe(NetworkService) zamulaja mi komputer zabierajac 100% uzycia procesora. Praktycznie nic nie mozna robic bo procesy te spowalniaja mi komputer. Chcialbym was prosic o rade jak naprawic te procesy. Z gory dziekuje

PS. Sorry za ortografie ale nie mam polskiej klawiatury :/

wybierasz adres: http://windows7forum.pl/search.php
A nawet nie musisz męczyć palców - wystarczy kliknąć myszką tutaj:
[Obrazek: szukajka.gif]
potem wpisujesz svchost.exe, klikasz SZUKAJ i masz rozwiązanie...

wiem, ze ciężko jest szukać, i łatwiej dostać podane na tacy... ale nikt tutaj nie siedzi po to, żeby 100 razy pisać to samo , bo komuś się nie chce szukajki włączyć...

RE: Proces svchost.exe obciąża procesor na 100% - Slaoo - 07.12.2011 19:38

Mam ten sam problem co Drombik, a porady w stylu szkolenia z wyszukiwarki , lub pisanie że nie przejmuj się ten proces wystempuje w win często - nic nie pomagają . Czy jest ktoś kto ma jakąś konkretną poradę?