![]() |
Realtek ALC888 - problem z dźwiękiem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Realtek ALC888 - problem z dźwiękiem (/realtek-alc888-problem-z-dzwiekiem-13190-t) |
Realtek ALC888 - problem z dźwiękiem - lolol1911 - 20.01.2011 19:46 Witam Otóż mam do was pytanie. Czy w Windows 7 jest wbudowany może jakiś emulator lub jakiś limiter, który powoduje automatyczne ściszanie satelit przy dolnych partiach dźwięku. Problem pojawia się przy odtwarzaniu muzyki. Otóż gdy tylko w grę "wchodzi" dolna partia dźwięku ( bass ) to dźwięk w satelitach jest automatycznie przyciszany. Jest raz głośniej - raz ciszej - to bardzo denerwujące. Z win. XP nie miałem żadnych problemów. Nie wiem jak temu zaradzić. Próbowałem instalować jakieś kodeki, kxproject, ac3 filter, ale to nadal nie pomaga. Korzystam z programu foobar. W nim mam tylko ustawiony equalizer i nic więcej, żadnych efektów DSP. Karta muzyczna to realtek alc 888 i do niego wgrane sterowniki. Czy jest jakaś opcja w sterownikach do karty dźwiękowej, która odpowiada za te ściszanie dźwięku? Głośniki to Genius 5050. Bardzo proszę o pomoc. |