Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Router D-Link DSL-2740B - Problem z połączeniem internetowym ograniczony dostęp - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Router D-Link DSL-2740B - Problem z połączeniem internetowym ograniczony dostęp (/router-d-link-dsl-2740b-problem-z-polaczeniem-internetowym-ograniczony-dostep-13125-t)

Router D-Link DSL-2740B - Problem z połączeniem internetowym ograniczony dostęp - Amatis - 18.01.2011 16:55

Witam,
Właśnie zmieniłam operatora internetu z TPSA na Netię i przy łączeniu z siecią mam pewien problem. Zainstalowałam na swoim komputerze oprogramowanie routera (D-Link DSL-2740B), wyświetla mi się, że sieć bezprzewodowa jest dostępna, jednak po odłączeniu kabla Ethernet system poinformował raz, że mam do niej ograniczony dostęp (teraz już nawet tego nie robi), choć jestem z nią połączona. Pomimo tego nie mogę wyświetlić żadnej strony. Co może być przyczyną i jak to rozwiązać?

Przepraszam, jestem w tym zupełnie zielona.

(Wersja systemu: Windows 7 Home Premium
Mój komputer: Acer Aspire 5740G-433G32Mn)

RE: Router D-Link DSL-2740B - Problem z połączeniem internetowym ograniczony dostęp - andrew-jar - 18.01.2011 18:57

Witam
Proponuje na początek reset zapory systemu Windows.
Odłącz komputer od sieci, wejdź w Panel Sterowania -> Zapora systemu Windows -> Włącz lub wyłącz Zaporę systemu Windows i tam zaznacz obydwie opcje Wyłącz Zaporę systemu Windows (niezalecane).
Pozamykaj okna, zrestartuj komputer i w taki sam sposób uruchom ją z powrotem.

Gdyby okazało się, że nic to nie dało wejdź w "Centrum sieci i udostępniania" i zmień lokalizację sieci na "Sieć domowa".

Pozdrawiam