![]() |
Dźwięk - Intel 82801HB ICH8 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Dźwięk - Intel 82801HB ICH8 (/dzwiek-intel-82801hb-ich8-13121-t) |
Dźwięk - Intel 82801HB ICH8 - kajtush - 18.01.2011 16:03 Witam. Po rozwiązaniu problemu z kartą graficzną pojawił się kolejny problem. Tym razem z dźwiękiem. Z tego co mi się wydaję posiadam Intel 82801HB ICH8. (Dla pewności załączam raport Everesta.) Mam zostaw głośników 5.1 Creative. Podłączone są do poprawnych portów. Oraz zestaw słuchawkowy z mikrofonem. Oba urządzenia działały niezależnie od siebie. Tak też wykrywał je windows. Korzystam z SoundMax, w którym przełączam głównym stream między głośnikami, a słuchawkami. W tym momencie nie mam dźwięku gdy włączam puszczanie muzyki przez głośniki. Winamp, który jest skonfigurowany pod 5.1, również nie puszcza muzyki. Gdy przestawię na tryb słuchawek wszystko (poza winampem) działa. Ściągałem sterowniki zamieszane w przyklejonym topicu. Bez skutku. proszę o pomoc. pozdrawiam |