Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu Udostępnianie internetu Win 7 na Win 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu Udostępnianie internetu Win 7 na Win 7 (/udostepnianie-internetu-win-7-na-win-7-13069-t)

Udostępnianie internetu Win 7 na Win 7 - grampp - 16.01.2011 22:45

Witam, nie jestem taki zielony w temacie, gdyż niedawno udostępniłem sobie internet kablem skrosowanym z komputera stacjonarnego (miał wtedy Windows XP) na Windows 7 (laptop). Teraz dopiero mam problem, gdy ten komputer z windy XP przeinstalowałem na Win 7.
Nie moge teraz udostępnić internetu na laptopa, ustawłem ip, maske brame i dns (na pierwszym i drugim kompie), w Internet adsl ustawilem udostepnianie (mam Netie). Komp pierwszy widzi połączenie lokalne jako "sieć niezidentyfikowana" a komp drugi widzi normalnie w grupie domowej jako "sieć" i wykrywa kompa 1 (ktory ma udostepniać połączenie)
Co mam zrobić by na 2 kompie był internet? niewiem jak udostępnić, jak miałem na pierwszym kompie XP nie było problemu, a teraz jest (a mam wszystko tak samo jak miałem na XP) co trzeba zrobić w Win 7 by był internet na drugim kompie?