![]() |
Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności (/z-plikiem-tym-nie-jest-skojarzony-program-umozliwiajacy-wykonanie-tej-czynnosci-13060-t) |
Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności - arczi10 - 16.01.2011 16:53 Witam, od 2 dni bez wyraźnej przyczyny pojawia mi się komunikat przy próbie wejścia na którąkolwiek partycję: "Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. Zainstaluj taki program lub, jeśli jest już zainstalowany utwórz skojarzenie, używając apletu Programy domyślne w Panelu Sterowania". Próbowałem przywracać system i rejestr, skanowałem w poszukiwaniu wirusów. Nic nie pomogło. Format nie jest dla mnie wyjściem. W załączniku dołączam zrzuty ekranu zrobione narzędziem w Windows 7 „Rejestrator problemów” które otwierają się w przeglądarce internetowej. Proszę o pomoc i z góry dziękuje. RE: Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. - thermalfake - 16.01.2011 17:37 Znalezione w kilka sekund z wujkiem google użyj narzędzia Flash DisInfector wpisz komendę regsvr32 /u shell32.dll regsvr32 /i shell32.dll uruchom ponownie komputer RE: Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. - arczi10 - 16.01.2011 18:03 (16.01.2011 17:37)thermalfake napisał(a): Znalezione w kilka sekund z wujkiem google Też szukałem w Google i żadna z tych metod nie działa. Ta również ;/. RE: Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. - ihatebuffering - 17.01.2011 13:42 Spróbuj zmienić literkę partycji w ustawieniach zarządzaniu dysków. Pewnie nie pomoże, ale możesz spróbować. RE: Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. - War_3_ - 17.01.2011 13:55 Combofix. Tylko obowiązkowo zrób punkt przywracania systemu. Pendrive powinien być włożony. RE: Z plikiem tym nie jest skojarzony program umożliwiający wykonanie tej czynności. - arczi10 - 17.01.2011 16:30 (17.01.2011 13:55)War_3_ napisał(a): Combofix. Tylko obowiązkowo zrób punkt przywracania systemu. Pendrive powinien być włożony. Comnofix znalazł kilka zagrożeń (załączam to w notatniku). Niestety nic to nie zmieniło ciągle jest ten sam błąd. Zauważyłem też, że Windows Media Player przestał odtwarzać mp3 i filmy. Wyskakuje błąd: "Program Windows Media Player napotkał problem podczas odtwarzania pliku." |