![]() |
Brak internetu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Brak internetu (/brak-internetu-13047-t) |
Brak internetu - villi - 16.01.2011 11:43 Witam. Od razu przechodzę do rozwinięcia tego dość enigmatycznego tematu ![]() Nie mogę przeglądać internetu mimo iż dostęp do sieci jest. Mianowicie mogę pingnąć np wp.pl tudzież o2.pl ale nie mogę już przeglądać zawartości. do tej pory wykonałem następujące czynności: - usunąłem sieciówkę z menadżera i zainstalowałem ponownie - ipconfig /flushdns - netsh winsock reset - netsh ipv4 reset - netsh ip6 reset (wszystko z odpowiednimi uprawnieniami) -wywaliłem antywirusa -wywaliłem firewalla (zewnętrznego, wbudowanemu wyłączyłem wszelkiej maści blokady - na wszystko zezwoliłem :/) - nadawałem ip/maske/dns z ręki, z automatu itp... ale przecież dostęp do sieci jest - ping też jest :/ Win 7 prof Proszę o pomoc - backup jest już dość leciwy :/ RE: Brak internetu - villi - 17.01.2011 10:43 moderatora proszę o zamknięcie - problemem okazał się COMODO Firewall... jego aktualizacjia. Nie wystarczy go "zabić", jego trzeba "wyłączyć" a później "mordować" ;] |