![]() |
Rozwiązany Problem z uśpieniem systemu (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z uśpieniem systemu (rozwiązany) (/problem-z-uspieniem-systemu-rozwiazany-13044-t) |
Problem z uśpieniem systemu (rozwiązany) - Artr - 15.01.2011 21:39 Witam. Mój komputer ma problemy z przejściem na całkowity tryb uśpienia. Owszem, gdy usypiam go, ekran robi się czarny i... to wszystko. Komputer nadal "chodzi", a do wznowienia wystarczy poruszyć myszką. Jakiś czas temu wszystko chodziło dobrze, niestety nie wiem co mogło być punktem zwrotnym. Problem jest widoczny na systemie 32-u bitowym, wersja Prof. Nadmienię że nie zmieniałem żadnego sprzętu typu myszka, klawiatura. Jedynie głośniki, ale to nie jest raczej istotne. Jeśli to jest ważne, to dodam że myszka jest bezprzewodowa. Pozdrawiam, i dziękuję z góry za pomoc. RE: Problem z uśpieniem systemu - bodziulla - 15.01.2011 23:58 Hej. Zobacz w ustawieniach jak masz ustawione wyłączanie monitora i uśpienia. Zobacz jakie masz czasy, bo z tego wynika, że komp się nie usypia a tylko wyłącza monitor. Sprawdź ![]() Pzdr RE: Problem z uśpieniem systemu - Artr - 16.01.2011 00:14 W ustawieniach mam ustawione następująco: Wyłącz ekran: nigdy Przełącz komputer w stan uśpienia: 5 min. Pozdrawiam RE: Problem z uśpieniem systemu - bodziulla - 16.01.2011 00:23 Jeżeli możesz zobacz również w opcjach zaawansowanych również tam gdzie byłeś i jest też tam opcja odnośnie stanu uśpienia. Dwa masz bardzo szybki stan uśpienia. Moja sugestia nastaw sobie na wyłączenie monitora a uśpienie na nigdy (ale to moja sugestia i sorki jak nie dotyczy tematu ![]() Pzdr RE: Problem z uśpieniem systemu - Artr - 16.01.2011 10:43 Problem rozwiązany. A rozwiązanie jest następujące: W ustawieniach zaawansowanych, w punkcie "Uśpienie", podpunkt "Zezwalaj na stan uśpienia hybrydowego" ma być wyłączony. Komputer już usypia się tak jak powinien ![]() Dziękuję za pomoc, pomógł poleciał. Pozdrawiam. |