![]() |
Rozwiązany Jak się pozbyć komunikatu że wszystko jest OK ? (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Jak się pozbyć komunikatu że wszystko jest OK ? (rozwiązany) (/jak-sie-pozbyc-komunikatu-ze-wszystko-jest-ok-rozwiazany-13042-t) |
Jak się pozbyć komunikatu że wszystko jest OK ? (rozwiązany) - QQQroimaneq - 15.01.2011 21:15 Co jakiś czas po starcie komputera w trayu pojawia mi się ikona centrum akcji z arcyważnym komunikatem " nie wykryto żadnych bieżących problemów " - czy ma ktoś sposób jak się pozbyć tego dobrodziejstwa ? ( tzn ma działać jak ma coś do przekazania a jak NIC to ma się nie pokazywać - da się tak ? RE: jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - mkaniewski - 15.01.2011 21:28 (15.01.2011 21:15)QQQroimaneq napisał(a): Co jakiś czas po starcie komputera w trayu pojawia mi się ikona centrum akcji z arcyważnym komunikatem " nie wykryto żadnych bieżących problemów " - czy ma ktoś sposób jak się pozbyć tego dobrodziejstwa ? ( tzn ma działać jak ma coś do przekazania a jak NIC to ma się nie pokazywać - da się tak ? Witam! Ja wszystkie komunikaty w trayu ukryłem, tj. włączyłem opcje "Pokazuj tylko powiadomienia". Wówczas wszystkie programy są ukryte pod małą strzałką a tylko "jak mają coś do powiedzenia" to wyskakują poza strzałkę. Mam nadzieję, że pomoże. Pozdrawiam RE: jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - QQQroimaneq - 16.01.2011 04:08 Niestety nie bo to jest właśnie powiadomienie - którego chcę się pozbyć ;( RE: jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - Portator - 16.01.2011 08:07 Witaj. To, że powiadamia Cię o sprawności i braku problemów sądzę, że jest ważną informacją. Działa wtedy, gdy masz zaznaczoną również opcję Pokazuj powiadomienia. Możesz wyłączyć i to jeżeli po kliknięciu dostosuj, zmienisz z rozwijanej listy opcję na Ukryj ikony i powiadomienia. RE: jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - QQQroimaneq - 16.01.2011 21:40 FUNDACJA >>> to byłoby za proste ![]() - a jak się NIC nie dzieje to ma się NIC nie dziać ![]() RE: jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - beabea - 21.01.2011 03:18 Ja mam ustawione na "Pokazuj tylko powiadomienia" a komunikat "Nie wykryto żadnych bieżących problemów" wyświetla się tylko i wyłącznie po kliknięciu ikonki Centrum akcji, nigdy samoczynnie, więc faktycznie coś musi być nie tak u Ciebie. RE: jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - QQQroimaneq - 28.01.2011 10:05 No właśnie tylko co ? ![]() RE: Jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - SnejX - 30.01.2011 17:29 Witam, mam tak samo. Wydaje mi się ze coś musiała zmienić jakaś poprawka do W7. Wcześniej tej flagi w ogóle nie było i pojawiała się tylko wtedy kiedy miała coś do przekazania. A teraz sprawdziłem i jest na stałe z komunikatem że nie wykryto żadnych problemów. Ofc ukryłem i mam ją schowaną ale nadal siedzi w trayu. RE: Jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - QQQroimaneq - 31.01.2011 22:45 "Usprawnienie" widocznie - nawiązujące do Visty i jej bezsensownych potwierdzeń ![]() RE: Jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - ihatebuffering - 31.01.2011 23:03 Spróbujcie zresetować usługę. Czyli wyłączyć ją i ustawić tryb uruchamiania na "Wyłączony". Restart systemu. Teraz ustawić na Automatyczny i znowu Restart systemu. RE: Jak sie pozbyć komunikakatu że wszystko jest OK ? - QQQroimaneq - 06.02.2011 18:46 ihatebuffering >>> po odzyskaniu systemu z obrazu problem znikł tak że nie mam możliwości przetestować rozwiązania ( ale będę pamiętał jak się znów pojawi ) - THX |