Rozwiązany Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? (rozwiązany) (/speedfan-jak-uruchomic-z-autostartu-z-uprawnieniami-administratora-rozwiazany-13034-t) |
Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? (rozwiązany) - lowermann - 15.01.2011 19:27 Witam, mam taki oto problem. Zainstalowałem speedfana, utworzyłem skrót i ten skrót dodałem do autostartu, żeby speedfan uruchamiał się razem z systemem. Wszystko działa prawie jak powinno, ponieważ program nie odczytuje mi czujnika temperatury twardego dysku ani opcji smart. Inne opcje odczytuje. Teraz jeżeli uruchomię ten sam skrót z autostartu z uprawnieniami administratora, to pojawi się komunikat czy uruchomić program, i po kliknięciu na TAK, program uruchamia się i wszystko działa jak należy, tzn w czujnikach pojawia się mój dysk twardy, i działa odczyt smart! Teraz jak zaznaczę w autostarcie na skrócie Właściwości/Zgodność- i zaznaczę uruchom ten program jako administrator, to po ponownym starcie systemu speedfan nie uruchamia się w ogóle! Teraz mam pytanie, jak uruchomić ten program z autostartu, z uprawnieniami administratora ? RE: Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? - ihatebuffering - 15.01.2011 23:12 UAC masz włączone? RE: Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? - lowermann - 16.01.2011 01:46 Tak, zapomniałem dodać, że mam włączone i chodzi mi właśnie o to żeby go nie wyłączać! No chyba, że nie jest potrzebny! No ale po coś chyba jest! RE: Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? - ihatebuffering - 16.01.2011 13:05 Ja tego nie używam, bo wiem co uruchamiam i jestem świadom ryzyka. Możesz tylko pokazać screena z tym okienkiem? W menu start wpisz Kontrola konta użytkownika, włącz i sprawdź na którym poziomie masz ustawione UAC. RE: Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? - thermalfake - 16.01.2011 13:16 Spróbuj uruchomić speedfana jako zadanie z harmonogramu. Mniej więcej od wpisu nr 5 poczytaj http://www.sevenforums.com/tutorials/1401-startup-programs-change.html Ustaw sobie w speedfanie w opcjach uruchamianie do paska w tray'u RE: Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? - lowermann - 16.01.2011 17:16 Oto odczyty przy uruchamianiu speedfana! Tutaj uruchamianie zwykłe! Cytat:Win9x:NO 64Bit:YES GiveIO:NO SpeedFan:YES Tutaj uruchamianie jako administrator ! Cytat:Win9x:NO 64Bit:YES GiveIO:NO SpeedFan:YES Na czerwono zaznaczyłem że wykrywa tutaj twardy dysk i smart (kolor czerwony) UAC mam włączone na poziom poziom niżej niż domyślnie! W speedfanie w opcjach uruchamiania mam cały czas ustawione żeby uruchamiał się w trayu! W tym tutorialu nie bardzo widzę jak mam uruchamiać speedfana jako zadanie z harmonogramu! RE: Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? - thermalfake - 16.01.2011 17:31 Pisał ktoś, że to jest tutorial jak uruchamiać speedfana jako zadanie ? NIE. Masz hint'a to próbuj innym sposobem niż tylko autostart. Nie jest to trudne zadanie. Przestań pisać wykrzykniki na końcu zdań, znaki przestankowe też tu obowiązują. RE: Speedfan jak uruchomić z autostartu z uprawnieniami administratora? - lowermann - 16.01.2011 17:45 thermalfake, dzięki za ten poradnik, działa doskonale ze speedfanem, metoda nr 6 sprawdza się. Co do wykrzyknika, "Znak wykrzyknienia stosowany jest na końcu zdania lub wyrażenia wtedy, gdy trzeba podkreślić siłę wypowiedzi. Stosowany bywa przy zawołaniach, okrzykach, rozkazach, życzeniach, ostrzeżeniach, wyrazach dźwiękonaśladowczych oraz służy do zwrócenia uwagi czytelnika na coś szczególnie istotnego". |