Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Eksplorator Windows - problem z wyświetlaniem plików graficznych - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Eksplorator Windows - problem z wyświetlaniem plików graficznych (/eksplorator-windows-problem-z-wyswietlaniem-plikow-graficznych-13002-t)

Eksplorator Windows - problem z wyświetlaniem plików graficznych - Kalamazoo - 14.01.2011 15:14

Czy ktoś wie, jak uruchomić w Windows7 Professional wyświetlanie plików graficznych (jpg, tif, bmp) w oknie Ekloratora Windows (manager plików)? Nie ma żadnej opcji w Narządziach, Widoku.

RE: Eksplorator Windows - problem z wyświetlaniem plików graficznych - stingear - 14.01.2011 15:18

Chodzi Ci o wyświetlanie miniatur? Jeśli tak, to musisz poprostu zmienić typ widoku np przy pomocy CTRL + rolka myszy do góry. Druga opcja to masz wyłączony podgląd miniatur w opcjach. Aby go włączyć, wejdź w dowolny folder i kliknij Organizuj -> Opcje folderów i wyszukiwania -> Widok i odznacz opcję Zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury.

RE: Eksplorator Windows - problem z wyświetlaniem plików graficznych - Kalamazoo - 14.01.2011 18:21

Dzięki bardzo. Rzeczywiście miałem odhaczone ikony zamiast miniatury.
Mam przy okazji Eksploratora jeszcze jedno pytanie. Czy wiesz, gdzie się ustawia widok eksploratora, żeby został w tym samym ustawieniu (wygląd katalogów) po restarcie komputera? Miałem tak w Vista a tutaj nie mogę znaleźć tej opcji.

RE: Eksplorator Windows - problem z wyświetlaniem plików graficznych - ihatebuffering - 14.01.2011 23:43

Wchodzisz do danego katalogu, ustawiasz tryb widoku. Teraz wchodzisz do Narzędzia, opcje folderów, zakładka Widok i klikasz Zastosuj do folderów i potwierdź.