Rozwiązany Nie można udostępnić drukarki - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozwiązany Nie można udostępnić drukarki (/nie-mozna-udostepnic-drukarki-12974-t) |
Nie można udostępnić drukarki - quatrofruits - 13.01.2011 15:00 Witam Jestem nowy wiec sie witam Witam Panowie mam problem z dwoma kompami na których jest postawiony Win 7 x64 ... Problem wygląda następująco : nie można udostępnić drukarki w sieci przez USB ( udostępnianie plików i łączność pomiędzy kompami jest dobra ) , podczas próby udostępnienia drukarki wywala taki oto błąd : Nie wiem jak sobie z tym poradzić przeszukałem całe google i nic ..... poradźcie coś. drukarka to HP P1102 RE: Nie można udostępnić drukarki - stingear - 13.01.2011 15:05 Masz wyłączone UAC? Czy w grupie domowej masz ustawione, aby udostępniać drukarkę? [attachment=2094] RE: Nie można udostępnić drukarki - quatrofruits - 13.01.2011 15:07 Wszystkie te pola są zaznaczone znalazłem takie cos ale nie moge znaleźć tej ostatniej komendy : Jak wyłączyć UAC? Oto jeden ze sposobów: * Klikamy Start->Uruchom i wpisujemy msconfig * Przechodzimy do ostatniej zakładki czyli Narzędzia * Odszukujemy na liście "Wyłącz kontrolę konta użytkownika" i klikamy przycisk Uruchom * Zapisujemy zmiany i ponownie uruchamiamy system * Cieszymy się wolnością RE: Nie można udostępnić drukarki - stingear - 13.01.2011 15:24 Szybciej START -> Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Zmień ustawienia kontrola konta użytkownika -> suwak na sam dół, zapisz ustawienia i uruchom ponownie komputer. Bez zbędnego wpisywania komend itp. W jaki sposób udostępniasz drukarkę? Spróbuj PPM na drukarkę -> Udostępnianie i poprostu włącz udostępnianie, a nie przez kreator. Wyłącz także to: w dowolnym folderze Organizuj -> Opcje folderów i wyszukiwania -> Widok -> Użyj kreatora udostępniania(Zalecane). RE: Nie można udostępnić drukarki - quatrofruits - 13.01.2011 15:49 Masz wyłączone UAC? Dzięki pogrzebałem tam trochę i sie udało ..... trzy słowa , a jak dużo zdziałały Pozdrawiam |