![]() |
Głośniki Creative GigaWorks T20 II - jak je najlepiej ustawić - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Głośniki Creative GigaWorks T20 II - jak je najlepiej ustawić (/glosniki-creative-gigaworks-t20-ii-jak-je-najlepiej-ustawic-12973-t) |
Głośniki Creative GigaWorks T20 II - jak je najlepiej ustawić - lejko3 - 13.01.2011 14:39 Witam! Tak jak w temacie chciałabym uzyskać z tych głośników jak najlepsze brzmienie ponieważ dużo słucham muzyki i oglądam filmów na pc. Chcę z nich wycisnąć jak najlepszy dźwięk. Głośniki zakupiłam dzisiaj ale bladego pojęcia nie mam jak je ustawić a by było dobrze. :-/ Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Lejko3. RE: Głośniki Creative GigaWorks T20 II - jak je najlepiej ustawić - stingear - 13.01.2011 15:01 Widzę, że to zestaw 2.0, więc niewiadomo czego z tego nie wyciśniesz, co innego, jak by to było przynajmniej 2.1 . Jeżeli chodzi o ustawienia dźwięku, to w zależności, czego w danym momencie słuchasz. Jeżeli to muzyka, to musisz brać pod uwagę jej rodzaj, czyli czy przeważa w niej BASS(muzyka techno, electro itp), czy muzyka w której ważniejsze są gitary, bębny i wokal. W przypadku pierwszym podkręcasz regulację basu do odpowiadającego Ci stopnia, a w przypadku drugim, ustawiasz na jak najniższym poziomie, żeby nie zagłuszały brzmienia innych instrumentów. Ale tak jak wcześniej pisałem, do wszystkiego indywidualne ustawienia, nie ma jednego optymalnego dla wszystkiego. RE: Głośniki Creative GigaWorks T20 II - jak je najlepiej ustawić - lejko3 - 13.01.2011 19:29 Tak wiem ale czy można w menadżerze Realtek coś poprzestawiać aby nie trzeba było ciągle kręcić tym gałami ![]() RE: Głośniki Creative GigaWorks T20 II - jak je najlepiej ustawić - stingear - 13.01.2011 19:46 Możesz sobie ustawić Equalizer na opcję "Na żywo". Najrealniej oddaje dźwięk, więc powinna Ci pasować do większości, a pokrętło od BASS'u ustaw na taką pozycję, żebyś słyszał bas, ale nie samo tłuczenie przy normalnych dźwiękach. |