Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak ikon obszaru powiadomień - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Brak ikon obszaru powiadomień (/brak-ikon-obszaru-powiadomien-12855-t)

Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 12:10

Witam. Wiem, że to pewnie mało ważne, ale zawsze gdy ustawieniach ikon obszaru powiadomień ustawie "pokaż ikony i powiadomienia" to może i działa ale tylko dopóki nie zrobię restartu komputera- gdy włączę komputer to ikony są ukryte poza tymi od internetu i głośności, a gdy wejdę w ustawienia to przy reszcie, typu AIMP, eset, itp. jest opcja:"Pokaż tylko powiadomienia", a ja potrzebuje mieć je na pasku cały czas. I nie chodzi mi o to żeby wszystkie były zawsze widoczne tylko niektóre.

Ciągle jest tak:
[attachment=2078]

A powinno być tak:
[attachment=2079]

Można po prostu powiedzieć, że tray nie pamięta ustawień po każdym nowym zalogowaniu i włączeniu komputera

RE: Ikony obszaru powiadomień - slawektor - 09.01.2011 12:19

Zachaczyłeś - Zawsze pokazuj ikony i powiadomienia?

[Obrazek: beztytuuqnb.png]

RE: Ikony obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 12:23

Nie, po prostu zawsze ustawiam, aby wybrane ikonki były pokazane razem z ikonami, ale gdy zresetuję komputer to wracają do ustawienia : "pokazuj tylko powiadomienia" i sam ręcznie muszę przestawiać na:"Pokazuj ikony i powiadomienia". I tak za każdym razem.
Gdy włączam komputer jest tak:
[attachment=2080]

A ja ustawiam za każdym razem i jest tak aż do wyłączenia komputera:
[attachment=2081]

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - slawektor - 09.01.2011 12:31

Więc zaznacz i powinno być ok.

[Obrazek: beztytuutxzp.png]

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 12:33

Widzę, że się nie zrozumieliśmy. Nie chodzi mi o to, żeby wszystkie ikonki były aktywne bo jak włączę inne programy typu uTorrent, itp to mi tray zajmie o wiele więcej miejsca, dlatego pisałem "wybrane ikonki".

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - dziki314 - 09.01.2011 12:52

[Obrazek: 29896d95d316b201m.jpg]

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 12:55

I w tym mam właśnie problem. Co z tego, że tak ustawiam, jak po restarcie znowu jest "pokazuj tylko powiadomienia". Robiłem tak z 100000 razy i tak dalej się zmienia. szukałem nawet programów, do zapamiętywania ustawień, lecz takowe nie istnieją :/

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - dziki314 - 09.01.2011 13:07

Masz coś może namieszane w rejestrach ,sprawdziłem i mi zapamiętuje.:-/

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 13:10

Możliwe, że w rejestrze jest coś namieszane. Ja ten problem mam już z pół roku Uśmiechnięty. Wiele razy próbowałem go rozwiązać i na każdej stronie praktycznie, piszą, żeby usunąć wpisy IconStreams i PastIconStreams, usuwałem je i ciągle sie pojawiały, zmieniałem ich dane na 0 i ciągle to samo.

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - slawektor - 09.01.2011 13:19

Faktycznie żeśmy się nie zrozumieli. Zobacz jeszcze w ten sposób że złap ikonkę myszą i przeciągnij na pasek:

[Obrazek: beztytuuqzq.png]

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 13:23

Wiedziałem, że ktoś to zaproponuje, a ja zapomniałem dopisać, że to jest sposób, którego używam, gdy mi się spieszy.Gdy ikony przeciągnę, to one zostają i nawet w ustawieniach pisze, że jest ustawiona opcja, żeby pokazywało też ikony, ale po resecie dalej to samo się dzieje i się ukrywają z powrotem Smutny
Myślałem też, że to może dzieje się przez to, że przywróciłem pasek QuikLaunch z ikonkami, ale gdy go usunąłem, żeby sprawdzić, problem i tak nie zniknął.
Zapomniałem jeszcze dodać, że używałem kiedyś programu SunriseSeven, ale go usunąłem, bo przeszkadzał mi w używaniu komputera. W nim też trochę grzebałem dzisiaj, bo może da się coś odkręcić, ale nie było nic związanego z Tray'em.

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - slawektor - 09.01.2011 16:06

Zobacz przez dodanie tego pliku rejestru -> [urln=http://www.przeklej.pl/plik/traynotify-rar-0025ok5rf7tb]traynotify .rar [/urln]
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify

RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 18:45

Dodałem ten wpis, zresetowałem komputer i dalej nic.

A tak wygląda klucz:
[attachment=2084]