![]() |
Brak ikon obszaru powiadomień - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Brak ikon obszaru powiadomień (/brak-ikon-obszaru-powiadomien-12855-t) |
Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 12:10 Witam. Wiem, że to pewnie mało ważne, ale zawsze gdy ustawieniach ikon obszaru powiadomień ustawie "pokaż ikony i powiadomienia" to może i działa ale tylko dopóki nie zrobię restartu komputera- gdy włączę komputer to ikony są ukryte poza tymi od internetu i głośności, a gdy wejdę w ustawienia to przy reszcie, typu AIMP, eset, itp. jest opcja:"Pokaż tylko powiadomienia", a ja potrzebuje mieć je na pasku cały czas. I nie chodzi mi o to żeby wszystkie były zawsze widoczne tylko niektóre. Ciągle jest tak: [attachment=2078] A powinno być tak: [attachment=2079] Można po prostu powiedzieć, że tray nie pamięta ustawień po każdym nowym zalogowaniu i włączeniu komputera RE: Ikony obszaru powiadomień - slawektor - 09.01.2011 12:19 Zachaczyłeś - Zawsze pokazuj ikony i powiadomienia? ![]() RE: Ikony obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 12:23 Nie, po prostu zawsze ustawiam, aby wybrane ikonki były pokazane razem z ikonami, ale gdy zresetuję komputer to wracają do ustawienia : "pokazuj tylko powiadomienia" i sam ręcznie muszę przestawiać na:"Pokazuj ikony i powiadomienia". I tak za każdym razem. Gdy włączam komputer jest tak: [attachment=2080] A ja ustawiam za każdym razem i jest tak aż do wyłączenia komputera: [attachment=2081] RE: Brak ikon obszaru powiadomień - slawektor - 09.01.2011 12:31 Więc zaznacz i powinno być ok. ![]() RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 12:33 Widzę, że się nie zrozumieliśmy. Nie chodzi mi o to, żeby wszystkie ikonki były aktywne bo jak włączę inne programy typu uTorrent, itp to mi tray zajmie o wiele więcej miejsca, dlatego pisałem "wybrane ikonki". RE: Brak ikon obszaru powiadomień - dziki314 - 09.01.2011 12:52 ![]() RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 12:55 I w tym mam właśnie problem. Co z tego, że tak ustawiam, jak po restarcie znowu jest "pokazuj tylko powiadomienia". Robiłem tak z 100000 razy i tak dalej się zmienia. szukałem nawet programów, do zapamiętywania ustawień, lecz takowe nie istnieją :/ RE: Brak ikon obszaru powiadomień - dziki314 - 09.01.2011 13:07 Masz coś może namieszane w rejestrach ,sprawdziłem i mi zapamiętuje.:-/ RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 13:10 Możliwe, że w rejestrze jest coś namieszane. Ja ten problem mam już z pół roku ![]() RE: Brak ikon obszaru powiadomień - slawektor - 09.01.2011 13:19 Faktycznie żeśmy się nie zrozumieli. Zobacz jeszcze w ten sposób że złap ikonkę myszą i przeciągnij na pasek: ![]() RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 13:23 Wiedziałem, że ktoś to zaproponuje, a ja zapomniałem dopisać, że to jest sposób, którego używam, gdy mi się spieszy.Gdy ikony przeciągnę, to one zostają i nawet w ustawieniach pisze, że jest ustawiona opcja, żeby pokazywało też ikony, ale po resecie dalej to samo się dzieje i się ukrywają z powrotem ![]() Myślałem też, że to może dzieje się przez to, że przywróciłem pasek QuikLaunch z ikonkami, ale gdy go usunąłem, żeby sprawdzić, problem i tak nie zniknął. Zapomniałem jeszcze dodać, że używałem kiedyś programu SunriseSeven, ale go usunąłem, bo przeszkadzał mi w używaniu komputera. W nim też trochę grzebałem dzisiaj, bo może da się coś odkręcić, ale nie było nic związanego z Tray'em. RE: Brak ikon obszaru powiadomień - slawektor - 09.01.2011 16:06 Zobacz przez dodanie tego pliku rejestru -> [urln=http://www.przeklej.pl/plik/traynotify-rar-0025ok5rf7tb]traynotify .rar [/urln] HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify RE: Brak ikon obszaru powiadomień - harnas1996 - 09.01.2011 18:45 Dodałem ten wpis, zresetowałem komputer i dalej nic. A tak wygląda klucz: [attachment=2084] |