Przycinający, zwalniąjacy dźwięk - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Przycinający, zwalniąjacy dźwięk (/przycinajacy-zwalniajacy-dzwiek-12836-t) |
Przycinający, zwalniąjacy dźwięk - Unnamed65 - 08.01.2011 16:23 Witam wszystkich. Najpierw mniej szczegolowa konfiguracja komputera( w razie czego podam, co potrzeba): Plyta glowna - Gigabyte G31M-S2L Procesor - Intel E5200 Ram 4GB (2x2GB 800Mhz) Grafika - Gigabyte Geforce 430GT Dysk - Samsung H321DJK (320GB) Zasilacz - Tracer 400W. Windows 7 64bit ultimate ( swiezo zainstalowany, po formacie). Moj problem byl juz wielokrotnie opisywany, tu i nie tylko. Niestety nigdzie nie znalazlem rozwiazania mojego problemu,a uwierzcie, przeczytalem dosc sporo tematow. Otoz, Zauwazylem dziwnie spowalaniajacy i przycianajcy sie dzwiek, przy przegladaniu stron www, a mianowicie przy ich przewijaniu, dzwiek psuje sie rowniez, przy innych wysilkach komputera, kopiowaniu(tutaj mniej) otwieraniu i instalowaniu. Natomiast gry trzymaja fps na poziomie i w nich problemu z dzwiekiem nie mam. Robilem juz mase rzeczy, zaczynajac wlasnie od formata, skonczywszy na przeinstalowywaniu (dosc duzej ilosci sterownikow) nawet na swiezym systemie, probowalem tez ze zmiana directxa, kodekow, a nawet sterownikow od grafiki( w niej tez byly stery do dzwieku). Niestety na prozno, nic nie pomoglo. Tak wiec zwracam sie do was o pomoc, ja juz opadlem z sil Pozdrawiam. RE: Przycinający, zwalniąjacy dźwięk - tomcio931 - 09.01.2011 00:48 Spróbuj zmienić Format dźwięku w Panelu Realtek'a na 24 bit 48khz (jakość studyjna) lub 16 bit 48khz (jakość DVD), miałem podobny problem, zmiana Formatu mi pomogła i mam nadzieje że u ciebie też zadziała . RE: Przycinający, zwalniąjacy dźwięk - Unnamed65 - 09.01.2011 13:21 Niestety nie pomoglo. RE: Przycinający, zwalniąjacy dźwięk - krzychowsky - 09.01.2011 18:53 Słuchaj miałem ten sam problem na karcie Creative Blaster Audigy. Pozyczylem od kolegi karte x-fi Xtreme Gamer i nie było widać jakich kolwiek ścin. Prawdopodobnie problem na tej karcie wystepuje, ponieważ ma on procesorowe konwertowanie dźwięku, co obciaza mocno procesor, a Xtreme Gamer ma już sprzętowe konwertowanie, co pomaga odciazyc procesor i taki problem juz nie występuje |