Rozwiązany Niedziałające przyciski multimedialne w Winampie (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Niedziałające przyciski multimedialne w Winampie (rozwiązany) (/niedzialajace-przyciski-multimedialne-w-winampie-rozwiazany-12792-t) |
Niedziałające przyciski multimedialne w Winampie (rozwiązany) - peciaq - 06.01.2011 21:51 Witam, mam taką sprawę: posiadam klawiaturę z przyciskami multimedialnymi, m.in. poprzedni utwór, następny utwór oraz play/pause. Gdy odtwarzałem muzykę w WMP, klawisze te działały. Teraz używam Winampa i niestety nie reagują. Da się jakoś przypisać te klawisze do Winampa? Ułatwiłoby mi to znacznie życie. Pozdrawiam. RE: Przyciski multimedialne a Winamp - tomcio931 - 06.01.2011 22:14 Masz takie coś jak sterowniki do tych klawiszy? Jak ja mam swoją to miałem płytkę z programikiem i tak sobie ustawiałem funkcjonalność. Jak masz to wystarczy tylko ustawić przycisk do włączanie programu (domyślnie WMP) przestawiasz na Winamp.exe i powinno chodzić bez problemu. RE: Przyciski multimedialne a Winamp - peciaq - 06.01.2011 22:20 Nie mam niestety, to jest taka dość tania klawa z Saturna... Nie było płytki do niej. RE: Przyciski multimedialne a Winamp - slawektor - 06.01.2011 22:31 Ustawienie Winampa jako domyślny odtwarzacz? RE: Przyciski multimedialne a Winamp - peciaq - 06.01.2011 22:48 Udało mi się. W Winampie wszedłem w Preferences --> Global Hotkeys - i tam po prostu przypisałem odpowiedni klawisz do takiej funkcji jaką chciałem. Nic prostszego! Pozdrawiam, a temat do zamknięcia. |