Zmiana stylu okien pulpitu podczas uruchamiania różnych aplikacji - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Zmiana stylu okien pulpitu podczas uruchamiania różnych aplikacji (/zmiana-stylu-okien-pulpitu-podczas-uruchamiania-roznych-aplikacji-12784-t) |
Zmiana stylu okien pulpitu podczas uruchamiania różnych aplikacji - Quarien - 06.01.2011 16:24 Witam, Na wstępie powiem, że samemu szukałem jakiegoś poradnika co do mojego problemu, ale najwyraźniej tylko mnie on denerwuje. Otóż: jak wam pewnie wiadomo, niektóre gry, odtwarzacze filmów itp. uznają, że są wyzwaniem dla naszych maszyn i kastrują Vistę (albo W7) ze wszystkich efektów wizualnych. Powiem, miło z ich strony. Problem w tym, że teraz mam całkiem niezłego kompa, a gra która odpalam raczej wypasiona nie jest. Teoretycznie, nie powinno mi to przeszkadzać, bo w trybie pełnoekranowym paska start nie widzę. Problem w tym, że po odpaleniu gry/filmu mam całą dyskotekę: programy które się zmaksymalizowany, minimalizują się, bo wyskakują dymki. Do tego jeszcze reset tych pasków. Pytanie więc brzmi: jak to do cholery wyłączyć? RE: Zmiana stylu okien pulpitu podczas uruchamiania różnych aplikacji - peciaq - 06.01.2011 16:27 Czasami podczas otwierania różnych aplikacji zmienia się kompozycja Windowsa, ale o skaczących oknach pierwsze słyszę... RE: Zmiana stylu okien pulpitu podczas uruchamiania różnych aplikacji - Quarien - 06.01.2011 16:54 (06.01.2011 16:27)peciaq napisał(a): Czasami podczas otwierania różnych aplikacji zmienia się kompozycja Windowsa, ale o skaczących oknach pierwsze słyszę... No tak, tak. Po prostu chcę wyłączyć zmianę kompozycji. To wszystko. |