![]() |
Hymn moherowych beretów... kolejna wersja... - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Humor (/humor-25-f) +--- Wątek: Hymn moherowych beretów... kolejna wersja... (/hymn-moherowych-beretow-kolejna-wersja-12698-t) |
Hymn moherowych beretów... kolejna wersja... - LadyInBlue - 04.01.2011 10:44 I. Gdy moherowy wkładam berecik, Zaraz mi jaśniej słoneczko świeci. Od razu troska i kłopot znika I wszędzie widzę Ojca Rydzyka. II. Wczoraj kupiłem kolejny beret Taki konkretny - już bez usterek. Choć te poprzednie miały swe wdzięki To brakowało im wciąż "antenki". III. Teraz odbieram fale radiowe, Naszpikowaną mam ciągle głowę Wiadomościami z Radia Maryja I tak mi życie spokojnie mija. IV. I choć brakuje mi kasy do 1-go, Choć w domu głodno i brak wszystkiego; Dzieci buszują już po śmietnikach - Włączam "radyjko" i troska znika ! V. Ojciec dyrektor wyprał mą "dynię", Ale mu wierzę, że z nim nie zginę. Czekam na pensję jak na zbawienie Żeby zapełnić jego kieszenie. VI. O Ty Narodzie, Ty polski Ludzie Weź się otrząśnij - nie daj się złudzie, Że Ojciec Rydzyk coś nam pomoże, Wyleczy Polskę, rozświetli zorzę ! |